5 sfaturi ca să-ţi alegi fierul de călcat

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fierul de călcat pe care îl ai nu mai face faţă cerinţelor tale? Este momentul să cumperi un model nou, cu o tehnologie mai avansată. Iată câteva sfaturi pentru a cumpăra cel mai bun fier de călcat, exact modelul care ţi se potriveşte.

Fă un tur al magazinelor

 Înainte de a te decide asupra unui model anume, este recomandat să faci un tur al magazinelor care sunt recunoscute pentru comercializarea produselor electrocasnice. Compară între ele modele diferite dar fii atent şi la raportul calitate-preţ.

Funcţiile necesare

De obicei, fiarele de călcat au doar câteva funcţii de care trebuie să ţii cont.

Funcţia de încălzire în trepte - poate una dintre cele mai importante este funcţia de încălzire în trepte. Astfel, poţi alege temperaturi diferite în funcţie de materialul textil pe care doreşti să-l calci.

Materialele sintetice trebuie călcate la o temperatură foarte scăzută şi fără a folosi aburul, bumbacul poate fi călcat la o temperatură mai ridicată.

 Funcţia anticalcar - o altă funcţie importantă este funcţia anticalcar. Aceasta păstrează în permanenţă rezervorul curat, evitând depunerea de calcar pe care o lasă, de obicei, apa.

Funcţiile jet aburi şi stropire - jetul de aburi şi posibilitatea umezirii materialului textil prin stropire fină cu apă sunt funcţii care te ajută foarte mult în procesul de călcat. Poţi alege un model care să prezinte şi funcţia termostat.

Citeşte şi:4 sfaturi ca să prelungeşti viaţa electrocasnicelor

Cum să-ţi organizezi actele

5 sfaturi ca să-ţi alegi lenjeria de pat potrivită

Braun: 123,90 leiPrezintă funcţii anticalcar, antipicurare, iar jetul de aburi este orizontal.  Magazin Carrefour. Bluesky: 38,45 lei Are funcţie de pulverizare aburi de tip orizontal, funcţie pulverizare apă şi prezintă termostat reglabil. Magazin Carrefour

simeon stalpnicul png

Calci multe rufe? Alege unul sofisticat

În magazinele care comercializează produse electrocasnice vei găsi de la cele mai sofisticate modele până la cele mai simple. Dacă ai o familie numeroasă şi calci multe haine, atunci vei avea nevoie de un fier de călcat cu o putere mare, o capacitate a rezervorului mai mare şi multe funcţii: anti-calcar, anti-picurare, auto-curăţare etc.

Talpa trebuie să fie rezistentă, de preferabil din oţel inoxidabil.

Rowenta: 89,90 lei. Acest model este dotat cu termostat reglabil şi are funcţii de pulverizare aburi şi apă. Magazin Carrefour. Singer: 98,90 lei.Este un model performant cu funcţii anticalcar şi antipicurare. Jetul de aburi e vertical şi orizontal, iar volumul de aburi se poate regla.

simeon stalpnicul png

Calci rar?Alege unul simplu

Dacă nu calci foarte des, nu are nici un rost să risipeşti banii pe un model de fier de călcat cu funcţii complexe pe care, poate, nu le vei folosi niciodată. Alege un model simplu şi uşor de manevrat. Un fier de călcat de dimensiuni mai mici, cu funcţie aburi şi sistem de stropire este ideal.

Întreţinerea aparatului

Curăţarea rezervorului poate fi realizată cu apă şi oţet alb. Umple un sfert din rezervor cu o soluţie formată din apă şi oţet, agită pentru câteva secunde, iar apoi lasă fierul de călcat aşezat pe talpă câteva ore. Apoi, pune-l în priză şi setează-l pe funcţia aburi.

 Curăţă talpa aparatului cu un amestec din săpun şi apă şi şterge talpa cu o cârpă moale şi uscată. Pentru pete dificile poţi folosi pastă de dinţi, bicarbonat de sodiu sau sare.

Foloseşte o masă fermă!

Când alegi masa de călcat trebuie să ţii cont de:

Dimensiune – de regulă, mesele de călcat au o lungime de 135-140 cm şi o lăţime de 40 cm. Înainte de a opta pentru un anumit model trebuie să ţii cont de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie în casă . Verifică modul de pliere. Acesta trebuie să fie cât mai simplu

Blat şi picioare – acestea sunt confecţionate din metal sau lemn. Dacă doreşti o masă stabilă şi mai uşoară, alege una fabricată din metal.

Husă – pentru a călca lenjeria pe ambele feţe deodată, ai nevoie de o husă din bumbac cu inducţie de teflon sau aluminiu, creată special pentru antişifonare. Acest sistem permite o limitare a consumului de energie a fierului de călcat, deci nu va fi nevoie să-l supraîncălzeşti.

69,9 lei. Are husă din bumbac şi dimensiuni de 110X30 cm. Magazin elanko.ro. 56,88 lei.Cântăreşte 4,4 kg, are blat din lemn ajustabil în înălţime, suport metalic pentru călcător şi husă din bumbac.Magazin: dadamart.ro

simeon stalpnicul png

59,90 leiCântăreşte 6,5 kg, are husă din bumbac şi prezintă suport pentru fierul de călcat . Magazin Altex. 99,90 leiAre cadru şi bază din metal. Husa este fabricată dintr-un material care îndepărtează rapid aburul. Magazin: Ikea

simeon stalpnicul png

65 lei Husă din bumbac cu burete / suport din teflon, reglaj de poziţii de înălţime, suport pentru cablu. Magazin Domo

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net