4 trucuri ca să-ţi iei casă ieftină

Ultima actualizare:

Zona face diferenţa

Primul lucru pe care este bine să-l faci când cauţi un apartament este să te informezi care este preţul mediu al zonei vizate.

De regulă, apartamentele din zonele centrale sunt mai scumpe decât cele de la periferie. Încearcă să te gândeşti şi la ce suprafaţă are locuinţa respectivă, în ce an a fost construită şi la câţi bani va trebui să investeşti în ea.

Nou sau vechi?

Locuinţele noi au suprafeţe mai generoase şi finisaje mai bune. Dar sunt mai scumpe decât apartamentele vechi, situate la marginea sau în afara oraşului şi presupun cheltuieli mari cu întreţinerea.

Pe de altă parte, apartamentele vechi au risc seismic şi necesită îmbunătăţiri.

Studiază atent ofertele

Încearcă mai întâi oferte din ziare şi de pe internet. Poţi apela şi la serviciile unei agenţii imobiliare, deoarece specialiştii din aceste firme au acces rapid la anunţurile care apar pe piaţă şi îţi prezintă oferte interesante.

Însă nu uita că agenţia imobiliară îţi va percepe un comision de 3% din preţul apartamentului, care însă poate fi negociat.

Nu te arăta entuziast

Dacă ai ales câteva locuinţe pe care vrei să le vizionezi, înarmează-te cu tact şi abilităţi de negociator. Nu te arăta entuziasmat sau grăbit să cumperi, pentru că vei avea puţine şanse să obţii un preţ mai bun.

Mai bine, spune-i proprietarului ce alte oferte avantajoase ai şi încearcă să vezi punctele slabe ale apartamentului. În acelaşi timp, îi poţi spune vânzătorului că ţi-ai dori locuinţa, dar că va trebui să lase la preţ.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net