36 de cazuri de gripă porcină într-o singură zi

Ultima actualizare:

Specialistul a recomandat însă păstrarea calmului. «Este un virus nou şi poate să conducă şi la decese, adică forme severe ale bolii», a mai spus el. În ţară continuă depistarea de noi cazuri:

Timişoara

O învăţătoare care a venit din Anglia a adus primul caz confirmat de gripă nouă în judeţul Timiş, dar medicii afirmă că pacienta a contactat o formă uşoară a bolii şi că se simte bine.

În atenţia medicilor au intrat şi elevii cu care învăţătoarea a intrat în contact şi, deşi nici unul dintre micuţi nu prezintă forme de boală, ei vor fi monitorizaţi.

Suceava

Autorităţile judeţului sunt în alertă maximă, după ce răspândirea virusului gripei noi a evoluat rapid la graniţele judeţului, respectiv în Iaşi şi în ţara vecină, Ucraina.

Dolj

În judeţ au fost confirmate, vineri, trei cazuri de gripă nouă, la doi copii de clasa a VI-a din oraşul Filiaşi şi la o asistenţă de 35 de ani de la Unitatea de Primiri Urgenţe /UPU/ a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Bucureşti

 Ministerul Sănătăţii a trimis cereri pentru dozele de vaccin contra virusului AH1N1 de care are nevoie urgentă către Novartis, Baxter, Pasteur şi GlaxoSmithKline, urmând ca acestea să răspundă pozitiv sau negativ în următoarele 24 - 48 de ore, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

"Sperăm că ne vor da vaccinul, deocamdată nu pot spune ce şanse avem. Aştept răspunsul lor în 24-48 de ore", a spus Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net