35 de lei pe oră, «leafă» de cerşetor

Ultima actualizare:

    Viorel, cerşetorul,  vine odată cu preoţii  şi pleacă atunci când  se lasă întunericul.  Într-o zi de duminică  a câştigat 35 de  lei pe oră din cerşit
Viorel, cerşetorul, vine odată cu preoţii şi pleacă atunci când se lasă întunericul. Într-o zi de duminică a câştigat 35 de lei pe oră din cerşit

Nu mişcă un deget toată ziua. Poate doar ca să se mai încălzească. Cu toate acestea, unul dintre miile de năpăstuiţi ai Capitalei are venituri care i-ar putea face invidioşi pe mulţi semeni care muncesc.

Sărmanul om stă toată ziua, cu mâna întinsă, în faţa bisericii Sf. Gheorghe Nou, din zona Unirii .

Pentru un bănuţ dă bineţe tuturor celor care vin să se-nchine duminica la sfinţi. Reporterii Click! l-au urmărit pe unul dintre cerşetorii Capitalei şi au ajuns la concluzia că din această „meserie" se câştigă bine!

Este ora 11.30 şi în această zi e mare agitaţie la biserica dintre blocurile de la Unirii. Oamenii intră şi ies înălţând cruci către cer. Viorel cerşetorul vede în fiecare dintre ei omul care îi va schimba destinul. Cel puţin pentru o zi.

La 12.00, patru siluete ies din biserică. O doamnă, cel mai probabil turistă, se îndreaptă spre el şi îi întinde cinci lei. Cerşetorul căscă ochii mirat şi abia reuşi să articuleze un „bodaproste" mieros. "Ce mai pleaşcă", gândesc eu.

Ora 12.15. O trecătoare grăbită „îl sare", dar se întoarce din drum. „Sunt în faţa bisericii, ce Dumnezeu", părea a spune. Îi lasă trei lei.

Ora 12.22. Un domn bine îmbrăcat îi întinde 10 lei, pe care omul nostru îi duce la buze şi-i trimite tacticos în buzunarul de la piept. Strâmbă din nas când un puşti îi lasă 50 de bani.

La 12.30 oamenii ies puhoi, semn că slujba e gata. Acum primeşte câte un leu de la un tânăr de liceu şi de la o femeie în vârstă. O doamnă în negru îi întinde un corn cu mac şi o bancnotă de 10 lei. Pesemne, pomană pentru un mort.

Ora 12.47. Două hârtii de un leu aduse de vânt îşi fac loc în palma sa. Se uită în jur. Nimeni. Îi doseşte.

Ora 13.11. O tânără îi varsă în palmă tot mărunţişul. Cerşetorul se-nchină respectuos şi trece la verificat „numerarul". Să tot fi fost vreo 2-3 lei acolo, în monede de 50 de bani.

Lui Valentin Negrean îi revin circa 30 de lei pe oră la coaforul la care lucrează opt ore, cinci zile pe săptămână.

Florenţa Negulescu câştigă 30 de lei pe oră ca ospătar la un restaurant cu mâncare tradiţională românească

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net