30.000 de euro, preţul schimbării sexului

Ultima actualizare:

În Spania, operaţia de schimbare de sex se poate realiza doar la Barcelona, Madrid şi Malaga. La Barcelona nu sunt acceptaţi decât catalanii, la Madrid se cere să fii rezident în comunitate, iar la Malaga lista de aşteptare se întinde pe trei ani.

Din anul 1999, când s-a deschis prima clinică de acest fel la Malaga, în Spania au avut loc 1.588 de consultaţii pentru schimbare de sex şi 333 de intervenţii chirurgicale complete. 195 de persoane se află încă pe lista de aşteptare.

Schimbarea de sex, un proces complex şi de durată

Intervenţia chirugicală nu reprezintă întreg procesul prin care trece o persoană care vrea să îşi schimbe identitatea şi sexul. Anumite persoane se mulţumesc cu tratamentul hormonal, alţii îşi pun sâni sau îi scot şi doar o parte apelează şi la schimbarea organelor genitale.

În prima fază, transexualii ajung în cabinetul unui medic psihiatru care are sarcina de a identifica persoanele care suferă de boli patologice, precum schizofrenia. Apoi, se merge la un medic psiholog şi la specialistul în endocrinologie.

Acest proces durează între 3 şi 6 luni, fiind urmat de începerea tratamentului hormonal, care va dura întreaga viaţă. După doi ani, timp în care pacientul se adaptează la schimbările fiziologice care apar, se poate trece la intervenţii chirurgicale.

Află ce intervenţii chirurgicale se pot realiza, pe Adevărul.es

image
image
image
image
image
image
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net