3 soluţii naturale pentru o curăţenie ca la carte

Ultima actualizare:

Oţetul

Oţetul este un acid uşor, deci este capabil să dizolve petele de calcar. Pentru a spăla gresia, faianţa sau chiuveta se foloseşte diluat cu apă (o parte apă, o parte oţet), dar pe petele mai rezistente se poate folosi oţet nediluat.

Pentru că este un acid, poate să dizolve şi depunerile de calcar din interiorul maşinii de spălat. Mucegaiul de pe tavanul din baie, dintre plăcile de gresie, de sub chiuvetă poate fi îndepărtat şi prevenit tot cu o soluţie de apă şi oţet.

Sucul de lămâie

Ca şi oţetul, sucul de lămâie este uşor acid şi poate dizolva rapid grăsimea. De asemenea, poate fi folosit ca înălbitor şi odorizant. Foloseşte-l pentru a curăţa şi îndepărta mirosul de pe tocător, chiuveta de bucătărie, tacâmuri.

Dacă îl combini cu sare, poate să scoată o mulţime de pete de pe ţesături sau chiar de pe mâinile tale.

Sarea

Poate să cureţe foarte bine suprafeţele albe, smălţuite, cum sunt chiuvetele, cada, toaleta, dacă este amestecată cu terebentină până când formează o pastă.

Lasă această pastă să acţioneze timp de 15 minute, apoi şterge suprafaţa cu un burete ud. Pentru a curăţa grăsimea, amestecă sarea cu alcool pur.

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net