2.000.000 de români beau de sting

Ultima actualizare:
Clasament
Clasament

Românilor le place să ducă paharul la gură şi au ajuns campioni ai Europei la consumul de alcool: 2 milioane de persoane trag la măsea. Toate tradiţiile noastre includ şi băutura, de la naştere până la moarte o ţinem într-o petrecere.

Bem de plăcere, când suntem fericiţi, bem la stres sau când avem supărări.

Aproape că nu există ocazie pe care românul să nu o „sărbătorească" la un păhărel, în intimitatea căminului sau la cârciumă, cu prietenii. Ne „omoară" şi tradiţiile: bem de sărbători, la botez, la onomastici şi aniversări, la pomeni.

Un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că românii sunt pe locul 7 în Europa şi estimează că la noi în ţară sunt 2 milioane de băutori „profesionişti".

Media consumului de alcool este de 15,3 litri pe cap de locuitor, în timp ce media în UE este de 12,2 litri, informează studiul OMS. Cel mai mult românilor le plac spirtoasele (39%), apoi berea (38%) şi, la urmă, vinul (23%).

Asociaţia Alcoolicilor Anonimi din România funcţionează de 20 de ani, timp în care mii de persoane au căutat ajutor aici. În acest moment, sunt circa 400 de persoane care frecventează asociaţia, în 30 de grupuri.

„Şi eu am fost băutor, sunt în al patrulea an de abstinenţă. Am avut colegi, soţ şi soţie, alţii care ajunseseră să vândă din casă pentru bani de băutură, oameni de tot felul", ne-a informat Dorel I., reprezentant al Asociaţiei.


    Clasament
Clasament

«Mă împrumut şi tot beau o bere şi 2-3 pahare de coniac»

„Beau zilnic, dar nu mult. Câteva beri şi două-trei pahare de coniac. De ce beau, n-aş şti să zic", spune bucureşteanul Stelică Borînceanu.

Este un împătimit al băuturii de ani buni şi, pensionar fiind, îşi petrece mai tot timpul în birt, «la una mică». Îl supără scumpirile, mai ales că pensia e mică şi abia îi ajunge de la o lună la alta.

"Mă împrumut şi tot beau o bere. Domnule, suntem supăraţi, săraci, amărâţi, vai de noi. Măcar plăcerea asta s-o am şi eu. Nu supăr pe nimeni. Aici, la bar, am prietenii mei cu care mă simt bine. Dacă nu am bani, mă împrumută careva. Acasă, ce să fac? S-o aud pe nevastă-mea cum îmi face capul calendar, că nu avem bani de aia, de aia?", se întreabă Stelică.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net