20 de moduri în care să foloseşti bicarbonatul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De ce e bine să ai mereu în casă, în garaj, în maşină sau în poşetă un borcănel cu bicarbonat? Fie că vrei să stingi un incendiu, să scoţi o pată sau să-ţi cureţi mâinile, praful magic rezolvă aceste probleme. Iată 20 de situaţii în care bicarbonatul îţi e de folos.

Curăţă obiectele sanitare

Obiectele sanitare se curăţă foarte bine cu bicarbonat, datorită valenţelor multiple ale acestuia: scoate pete de grăsime, dezinfectează şi, atunci când vine vorba de sanitare, desfundă ţevile. De asemenea, chitul de rosturi îşi recapătă culoarea iniţială dacă e frecat, timp de câteva minute, cu bicarbonat.

Lustruieşte mobila

Petele de pe mobilă lăsate de vasele fierbinţi, precum şi petele de alimente şi apă, vor dispărea în câteva secunde dacă intră în contact cu o soluţie formată din apă şi bicarbonat. Pentru petele colorate sau pentru cele cu o textură abrazivă, adaugă în soluţie şi câteva picături de înălbitor.

Împrospătează covorul

Adaugă o lingură de bicarbonat în apa cu care speli sau perii covorul şi vei observa că mirosul de animale sau de ţigară dispare imediat, iar culorile devin mai aprinse.

Citeşte şi:Parafina dă luciu pardoselii din lemn12 lucruri care nu trebuie să-ţi lipsească din casăCurăţenie de durată cu 6 trucuri 4 idei să-ţi maschezi cablurile din casăRefacerea

elementelor de decor de pe tavan

Dezinfectează vasele

Deşi pisicile sunt considerate cele mai curate animale, litiera este singurul accesoriu ce ne poate deranja olfactiv. Curăţă şi dezinfectează vasul, aşteaptă să se usuce bine şi toarnă un strat de bicarbonat.

Deasupra, aşterne nisipul special pe care îl foloseşti de obicei. Mirosul neplăcut va fi absorbit de fiecare dată.

Împrospătează aerul

O soluţie din apă rece, bicarbonat şi sucul de la o jumătate de lămâie va împrospăta aerul închis din camere.

Elimină mirosul de ţigari

Dacă speli scrumierele cu apă şi bicarbonat, mirosul neplăcut va dispărea, dar, dacă presari puţin praf  în interiorul acestora, ai şansa ca mirosul de ţigară să nu se mai răspândească în întreaga încăpere.

Trucuri pentru toată familia

*  Hăinuţele şi accesoriile bebeluşilor vor fi fierte în apă în care ai adăugat bicarbonat. Acesta igienizează, dezinfectează şi în plus scapi de petele şi de mirosurile specifice celor mici.

*  Amestecă 1-2 linguri de bicarbonat cu detergentul în maşina de spălat de fiecare dată pentru a elimina mirosurile din haine şi petele.

* Argintul devine ca nou dacă este frecat cu bicarbonat de sodiu. Pentru suprafeţe netede, foloseşte un burete abraziv, iar pentru modele în relief, aplică soluţia cu o periuţă de dinţi pe care nu o mai foloseşti.

*  Mirosul neplăcut al mâinilor poate fi înlăturat dacă te speli timp de două minute cu apă şi bicarbonat.

* Pune puţin praf de bicarbonat şi în acele perechi de încălţăminte care capătă miros urât orice ai face. Tu vei transpira mai puţin şi cu siguranţă nu te vei mai simţi jenat atunci când trebuie să te descalţi.

*  Instrumentele de îngrijire a părului pot fi curăţate periodic cu apă şi bicarbonat.

Soluţii pentru întreaga bucătărie

Curăţă frigiderul

Mirosul neplăcut din frigider dispare în câteva ore dacă aşezi în interior un bol cu bicarbonat de sodiu. Aplică această metodă şi pentru perioadele în care eşti plecat mai mult timp de acasă sau pentru frigiderele care nu funcţionează.

simeon stalpnicul png

Stinge incendiile

Bicarbonatul de sodiu e recomandat şi pentru calităţile sale dovedite în stingerea incendiilor. Păstrează un plic în apropierea aragazului sau a grătarului pentru a putea combate un incendiu.

Elimină bacteriile

Coşul de gunoi trebuie spălat periodic cu o soluţie de bicarbonat şi apă caldă. Aceasta elimină mirosurile, bacteriile şi dezinfectează recipientul.

Îndepărtează mirosurile

Dacă ai ţinut ceva prea mult în cuptorul cu microunde şi mirosul alimentului persistă prea mult în interior, atunci amestecă într-un bol cu apă două linguri de bicarbonat. Introdu vasul în cuptor pentru cinci minute, la o putere medie.

Distruge mucegaiul

Cafetiera va arăta ca nouă dacă torni un pliculeţ de bicarbonat peste apă. Filtrul, cana şi recipientul din plastic se vor curăţa şi orice miros de cafea veche sau mucegai va dispărea instant.

Pune-l în maşina de spălat vase

Maşina de spălat vase îşi va pierde orice iz neplăcut dacă adaugi două linguri de bicarbonat în recipientul pentru detergent.

Şterge plasticul

Caserolele de plastic, lada frigorifică sau chiar porţelanul pot fi curăţate, dezinfectate şi împrospătate dacă sunt spălate cu apă şi bicarbonat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net