15 motive să vizitezi Spania - FOTO/VIDEO

Ultima actualizare:
Galerie foto - Pamplona
Galerie foto - Pamplona

Festivalul "Tomatina" din Bunyol, Barcelona, Tenerife, Malaga, Pamplona, Madrid, Granada sau Ibiza, câteva din locurile idilice din Spania, care ascund tot atâtea experienţe de neuitat pentru turiştii care aleg să viziteze patria lui Don Quijote.

Aranjează-ţi singur concediul. Accesează Click Servicii!

Blogul "Off to Europe", citat de cotidianul ABC, recompilează 15 motive pentru care toată lumea ar trebui să viziteze Spania. Fără îndoială, cuvântul cel mai des repetat e "pasiune", care pentru străini defineşte cel mai bine Spania. Obiectivele recomandate îmbină cultura, sărbătorile locale, gastronomia şi peisajele.

1. Guernica (Foto: Reuters)

Să vezi Guernica, de Pablo Picasso. Pentru a înţelege prezentul, trebuie să înţelegi trecutul şi celebra operă a artistului spaniol reflectă fidel ororile şi greutăţile prin care a trecut Spania în timpul răboiului civil. "Guernica", tabloul lui Picasso, prezintă bombardamentul din localitatea bască Guernica din timpul Războiului Civil şi a fost realizată în 1937 la cererea Guvernului Spaniei pentru a putea fi expusă la Expoziţia de la Paris.

2. Muzeul Naţional Prado (Foto: Reuters)

Să vizitezi "Triunghiul Artelor din Madrid". Acest triunghi imaginar e compus de Muzeul Naţional de Artă Reina Sofia, la care e expus şi tabloul "Guernica" al lui Picasso, Muzeul Naţional Prado şi Muzeul Thyssen-Bornemisza.

Ai vizitat Spania? Intră pe forum şi povesteşte impresiile de călătorie!

3. Tomatina (Foto: Reuters)

Să te distrezi la "Tomatina". Acest festival ciudat din municipiul Buñol, Valencia, este unul din preferatele străinilor care doresc distracţie inedită în Spania. Acest festival a inspirat deja şi alte manifestări similare în alte colţuri ale lumii. "Tomatina" are loc anual, începând cu anul 1944, dar nimeni nu ştie cu precizie de la ce a pornit prima bătaie cu roşii din Buñol.

Unii spun că a fost o glumă a unor copii, alţii că a fost o manifestaţie anti-autorităţi a locuitorilor la un banchet al Primăriei. Cert e că de atunci, în fiecare an, în ultima miercuri din luna august, pe străzile oraşului e o adevărată bătaie cu roşii la care participă toată lumea.

4. Festivalul de la San Fermin

Vezi aici GALERIE FOTO de la cursele cu tauri din Pamplona


    Galerie foto - Pamplona
Galerie foto - Pamplona

Festivalul de la San Fermin, din Pamplona, din 7-14 iulie, la care principala atracţie e fuga de taurii dezlănţuiţi, pe străzile oraşului, pe distanţa de 900 de metri, până în Piaţa Taurilor din centrul localităţii.

Ghidul spune textual: "Aţi fi nebuni dacă aţi participa, dar la fel de nebuni aţi fi dacă pierdeţi oportunitatea să vedeţi despre ce e vorba".5. Festivalul Muzicii Sonar (Foto: Reuters)

Să dansezi la Festivalul Muzicii Sonar, din Barcelona. Festivalul de muzică electronică are loc anual din 1994 încoace, în perioada 17-19 iunie. În fiecare an, pe lângă nume consacrate ale genului, festivalul propune câteva nume noi de artişti, care s-au lansat ulterior pe scena internaţională, după ce au debutat la Sonar.

Descoperă alte 10 atracţii turistice din Spania pe adevarul.es

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net