11 trucuri ieftine ca să decorezi casa pentru sezonul rece

Ultima actualizare:

Citeşte şi:

Ascunde crăpăturile farfuriilor folosind lapte

Şterge frunzele plantelor cu lapte

Alcoolul împiedică decolorarea hainelor

Uite cum păstrezi hainele ca noi!

Lărgeşte pantofii cu lapte demachiant

Eliberează spaţiul

Adună şi depozitează toate lucrurile de vară care nu-ţi mai sunt folositoare: prosoape şi saltele de plajă, umbrela de soare, costumele de baie şi alte accesorii pe care nu le vei mai folosi de acum încolo. Eliberează spaţiul aruncând tot ce consideri că este inutil să păstrezi: hârtii, ziare, reviste vechi, diferite obiecte decorative deteriorate. Scapă de lucrurile care-ţi sufocă spaţiul din locuinţă.

Montează draperiile

Vara ai demontat draperiile groase care acopereau ferestrele camerei. Acum ar fi momentul să le remontezi. Pe lângă schimbarea pe care o produc în încăpere, draperiile vor ţine departe curenţii de aer şi frigul care pătrund pe la tocurile geamurilor.

Pictează mobila veche

Ţi se pare că s-au învechit toate şi că nici o piesă din mobilierul tău nu mai are farmec? Cumpără vopsea specială pentru lemn şi lasă-te condus de imaginaţie. Mobila poate fi pictată cu motive florale, rustice sau chiar geometrice. Pata de culoare va aduce un suflu nou încăperii respective.

Schimbă piesele de mobilier între ele

Ai nevoie de doar puţină imaginaţie. Canapeaua poziţionată dintotdeauna pe lungimea peretelui se poate aşeza, lipită de acelaşi perete, dar în diagonală. Joacă-te cu micile piese de mobilier: măsuţa de cafea, noptierele, tabureţii. De asemenea, le poţi muta din dormitor în sufragerie şi invers sau le poţi combina între ele.

Cumpără covoraşe de baie

Şi baia trebuie redecorată. Aşază pe gresie covoraşe moi şi pufoase în tonuri calde de toamnă, în dungi sau carouri. Alege culori dechise precum auriu, galben, cafeniu sau culori tari precum cărămiziu, verde închis sau roşcat.

Înlocuieşte feţele de masă

Înlocuieşte faţa de masă şi şerveţelele cu unele colorate cu motive din natură. În comerţ găseşti tot felul de mărimi, culori şi modele de toamnă care s-ar potrivi de minune în locuinţa ta.

Decorează casa cu fructe şi frunze uscate

În bucătărie sau pe masa din sufragerie poţi aşeza o fructieră sau un coş împletit din nuiele în care să pui cateva mere, pere, gutui, prune şi nuci. Alege fructele cu codiţă şi frunze pentru un efect deosebit.

Culege frunze uscate şi confecţionează mai multe bucheţele pe care să le prinzi cu ace de gămălie de perdele şi draperii.

Cumpără plante decorative

Toamna, aerul casei tale trebuie împrospătat cu flori şi plante decorative colorate. Cumpără câteva ghivece cu flori colorate, de toamnă, şi decorează camerele cu vaze în care să ai multe buchete de diferite mărimi.

Decoraţiuni la tine acasă

* Într-un coş de nuiele pune castane, nuci, conuri şi frunze gabene. Pentru un farmec deosebit, aşază coşul într-un loc la vedere.

* Cumpără un dovleac şi scobeşte-l în interior. Tocmai ce ai confecţionat un ghiveci natural.

* Schimbă ramele tablourilor din casă sau confecţionează tablouri noi, cu imagini de toamnă.

* Umple un bol cu lumânări, petale, scorţişoară, boabe de cafea şi aşază-l în diferite locuri din casă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net