100 de studenţi basarabeni, lăsaţi în stradă de Ministerul Educaţiei

Citeste tot despre: 

Aproximativ o sută de studenţi basarabeni înscrişi la Universitatea Transilvania din Braşov au rămas fără loc de cazare în cămine fiindcă listele cu studenţii din Republica Moldova transmise de Ministerul Educaţiei au ajuns prea târziu la Serviciul Cămine al instituţiei.

Listele cu studenţii repartizaţi pe camere şi cămine au fost definitivate şi afişate pe internet, nemaiputând fi modificate.

Potrivit prorectorului Constantin Duguleană, responsabil Serviciul Cămine în cadrul Universităţii Transilvania, în urmă cu câteva zile, conducerea instituţiei a primit din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării o listă cu aproximativ o sută de studenţi basarabeni de anul I care trebuie cazaţi pentru anul universitar 2009-2010.

"Problema este că, deocamdată, nu avem unde să îi cazăm. Au apărut pe listele de la minister mult mai mulţi studenţi basarabeni decât ştiam noi. Noi am făcut listele cu cazările pe 22 septembrie şi pe aceşti studenţi nu i-am cuprins pe liste, pentru că nu am ştiut de ei, listele venind după ce am repartizat noi locurile", a declarat, Constantin Duguleană - citat de Mediafax.

Acesta a precizat că o parte dintre ei au fost cazaţi temporar în patru săli de lectură cu cinci sau şase paturi în căminele dintr-un complex, precizând că este o cazare temporară până se găseşte o soluţie pentru aceşti studenţi. Una dintre acestea ar putea fi suplimentarea numărului de paturi, de la patru la cinci, dar pentru că nu mai sunt paturi ar trebuie derulate procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea obiectelor de mobilier, ceea ce ar dura foarte mult, conform sursei citate.

Află pe adevarul.ro ce spun studenţii basarabeni despre situaţie şi ce poziţie au luat reprezentanţii acestora.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1