100 de studenţi basarabeni, lăsaţi în stradă de Ministerul Educaţiei

Ultima actualizare:

Listele cu studenţii repartizaţi pe camere şi cămine au fost definitivate şi afişate pe internet, nemaiputând fi modificate.

Potrivit prorectorului Constantin Duguleană, responsabil Serviciul Cămine în cadrul Universităţii Transilvania, în urmă cu câteva zile, conducerea instituţiei a primit din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării o listă cu aproximativ o sută de studenţi basarabeni de anul I care trebuie cazaţi pentru anul universitar 2009-2010.

"Problema este că, deocamdată, nu avem unde să îi cazăm. Au apărut pe listele de la minister mult mai mulţi studenţi basarabeni decât ştiam noi. Noi am făcut listele cu cazările pe 22 septembrie şi pe aceşti studenţi nu i-am cuprins pe liste, pentru că nu am ştiut de ei, listele venind după ce am repartizat noi locurile", a declarat, Constantin Duguleană - citat de Mediafax.

Acesta a precizat că o parte dintre ei au fost cazaţi temporar în patru săli de lectură cu cinci sau şase paturi în căminele dintr-un complex, precizând că este o cazare temporară până se găseşte o soluţie pentru aceşti studenţi. Una dintre acestea ar putea fi suplimentarea numărului de paturi, de la patru la cinci, dar pentru că nu mai sunt paturi ar trebuie derulate procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea obiectelor de mobilier, ceea ce ar dura foarte mult, conform sursei citate.

Află pe adevarul.ro ce spun studenţii basarabeni despre situaţie şi ce poziţie au luat reprezentanţii acestora.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net