10 trucuri care îţi uşurează viaţa în bucătărie

Ultima actualizare:

    Jakob  Hausmann
Jakob Hausmann

Ştiai că mâncarea prea sărată se poate salva dacă adaugi în ea bucăţi de cartof crud sau că uleiul nu mai sare dacă pui în tigaie puţină sare? Iată şi alte sfaturi trimise de cititorii Click! care îţi vor uşura munca în bucătărie.

Trucuri pentru calitate

1. Oul fiert se curăţă mai uşor dacă înainte de fierbere i se face o gaură în coajă, cu un bold. O altă soluţe este să cureţi oul ţinându-l într-un bol cu apă rece.

2. Prăjiturile nu se mai ard dacă puneţi un strat de sare grunjoasă între tabla cuptorului şi fundul formei în care se coc.

3. Fructele uscate se unflă mai repede după ce le-am pus în apă, dacă adăugăm în ea o linguriţă de drojdie de bere, ne-a scris Raluca Vasile.

Găteşte ca bunica

4. Ciupercile se verifică dacă sunt sau nu otrăvitoare prin unul din următoarele procedee:

*Se pune pătrunjel verde în mâncarea de ciuperci şi dacă acesta se îngălbeneşte, ciupercile sunt otrăvitoare.*Se pun ciupercile la fiert împreună cu o ceapă tăiată în două. Dacă ceapa se albăstreşte ciupercile sunt otrăvitoare.

5. Aluatul pentru clătite trebuie ţinut la rece cel puţin o oră. *Aluatul de clătite devine mai fraged şi mai pufos dacă i se adaugă puţină bere.*Vreţi să aflaţi secretul preparării unei omlete mai aerate? *La fiecare trei ouă adaugă o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu.

6. Pentru ca omleta să fie gustoasă, în timpul baterii ouălor se adaugă o lingură de lapte sau smântână, ne-a dezvăluit Didina Arotăriţei.

Cum să dregi mâncarea

7. Dacă ţi-a ieşit mâncarea sărată, pune în ea un cartof crud.

8. Dacă ţi se taie maioneza pune o lingură de apă fierbinte încălzită la ochiul aragazului, după care continui să amesteci. Efectul e imediat, ne-a asigurat Dragomir Elena.

Sarea, soluţia salvatoare

9. Ca să nu mai sară uleiul din tigaie, pune puţină sare, înainte de a prăji.

10. Ca să nu ţi se umezească sarea în solniţă, adaugă câteva boabe de orez, spune Alina Petraru.

Ascultă-l pe Jakob Hausmann!

Cereale, condimente

Toate acestea trebuie să aibă un raft separat. Veţi avea nevoie de ele în acelaşi moment al preparării mâncării.

Căni

Specialistul vă recomandă să le aşezaţi într-un „separeu" special, la nivelul umărului.

Farfurii, boluri

Hausman vă recomandă să aşezaţi vesela în partea de sus a dulapului, deoarece e încăpătoare şi accesibilă.

Cuţite

Puneţi cinci cuţite într-un suport special, la îndemână. Nu veţi folosi niciodată mai multe la gătit.

Oale, tigăi

Jakob vă sfătuieşte să le puneţi pe toate pe un singur raft.

Tocătoare

Trebuie aşezate într-un sertar separat, de preferinţă la mijloc, pentru a fi mereu la îndemână.

Uite cum s-a organizat cel mai tare bucătar

Şi frigiderul lui Hausmann e foarte bine organizat

simeon stalpnicul png

Jakob Hausmann vă spune de ce aveţi nevoie şi cum să lucraţi ordonat atunci când gătiţi.

Nu e nevoie să vă faceţi o bucătărie imensă, plină de elctrocasnice, de sertare cu tot felul de oale şi tigăi, dacă nu gătiţi mult şi nu aveţi nevoie. De fapt, chiar dacă sunteţi o bucătăreasă desăvârşită nu trebuie să tânjiţi după multe instrumente.

Nu fac decât să vă încurce. Bucătarul Click!, Jakob Hausmann, un elveţian şcolit în arta culinară şi prezentator al emisiunii "Duelul bucătarilor" (Euforia TV), ne-a dat câteva sfaturi despre amenajarea acestei încăperi, arătând că el are cea mai simplă bucătărie.

"Aici am farfurii, câteva pahare, oale şi mai multe bolişoare pentru ingredientele tocate. Le ţin în acelaşi loc şi niciodată nu bâjbâi căutând ceva, niciodată nu murdăresc mormane de vase".

Tocătoarele sunt cele mai importante şi mai des folosite instrumente din bucătărie.

Cinci cuţite, de dimensiuni diferite, acoperă toate necesităţile. De asemenea, nu am nevoie de mai mult de două tigăi.

Bucătăria trebuie să fie funcţională, prin urmare nu o umpleţi cu mai multe electrocasnice, farfurii, castroane şi tacâmuri decât aveţi nevoie

Nici frigiderul nu e mare, modern, plin până la refuz cu alimente de care nu mai ştie nimeni. E mic, ordonat şi conţine ouă, brânzeturi, fructe şi lapte cu soia. "Eu niciodată nu-mi planific cina. Dacă vreau ceva anume, cobor la magazin şi-mi iau ingrediente proaspete".

Citeşte şi:

Aşa alegi robotul de bucătărie!

Culorile deschise «măresc» o bucătărie mică

Înnoieşte-ţi ustensilele de bucătărie

Puneţi mai multe becuri în bucătărie

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net