10 reguli ca să nu te îngraşi de Sărbători

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Detlef Pape, de 55 de ani, cel mai cunoscut doctor nutriţionist german, ne învaţă cum să facem faţă cu brio meselor care vor urma, de Sărbători. Fără să ne înfometăm, ne putem face cam toate poftele şi, dacă urmăm sfaturile medicului german, putem chiar să dăm jos câteva kilograme. Pentru asta, Pape a dezvăluit zece reguli de aur:

1 Mâncaţi doar de trei ori pe zi, iar între mese este necesară o pauză de cinci ore.

2 Micul dejun trebuie să fie bogat în carbohidraţi. Mâncaţi multe fructe şi legume.

3Aveţi mare grijă la consumul de cozonac. Un kilogram deţine jumătate de kilogram de unt. Aşa că rezumaţi-vă la o sigură felie pe zi.

4 La fiecare masă folosiţi condimente. Cele iuţi ajută la arderile de grăsimi.

Detlef Pape

5 Faceţi multă mişcare. În această perioadă, dacă vreţi să mâncaţi ce poftiţi, trebuie să faceţi circa 3.000 de paşi zilnic, între mese.

6 Beţi 2 litri de lichid zilnic. Sucurile naturale, preferabil făcute de dumneavoastră, vă umplu corpul de vitamine.

7 Seara, consumaţi alimente bogate în proteine. 250 g de carne de peşte sau de pui. În timpul nopţii, corpul repară, ca într-o făbricuţă, 50 - 70 de milioane de celule care sunt compuse din proteine.

8 Consumaţi cât mai puţin alcool. 250 ml de vin sau 0,5 l de bere sunt suficienţi, pe zi.

9 Alungaţi stresul. Sărbătorile sunt un motiv de bucurie, linişte şi dragoste în familie. Stresul nu trebuie să-şi vâre coada în aceste clipe.

10 Dormiţi măcar şapte ore pe noapte. E de preferat să vă culcaţi înainte de miezul nopţii. Arderile grăsimilor din corp sunt stimulate de minune în acea perioadă a nopţii, dacă dormiţi.

«Am renunţat complet la făinoase, prăjeli şi dulciuri»

Prof. dr. Monica Pop a slăbit 36 de kilograme în şase luni

A trecut de la măsura XXL la XS, în doar şase luni. "Mă pregătesc să dansez în «Lacul lebedelor»", glumeşte prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie, din Capitală. Schimbarea Monicăi Pop este incredibilă! De la 96 de kilograme, cât avea în ianuarie, când a început să slăbească, a ajuns la 60, în iunie.

"În primele nouă zile, nu am mâncat nimic. Am băut doar cafea fără zahăr. Slăbisem 10 kg. În cea de-a zecea zi, am ameţit şi mi-am pus mâncare în farfurie.Luasem doar câteva guri, când m-a sunat o prietenă. Am vorbit cu ea vreo 15 minute, după care n-am mai avut chef să mănânc. Aşa că în următoarele zile, când mă aşezam la masă, mâncam puţin, după care începeam să-mi sun prietenii ca să uit de mâncare", povesteşte Monica Pop.

Citeşte şiAtenţie la dulciuri şi la făinoase!Mituri despre obezitatea la copiiCriza economică îngraşă Căsătoria te poate îngrăşaCe ascund variaţiile de greutateSlăbeşte cu ajutorul enzimelor

Ca să se menţină, medicul a renunţat complet la pâine, făinoase, prăjeli şi dulciuri: "Mânânc doar salate, mere, kiwi, carne la grătar. Nu am luat nici un fel de pastile şi nu sunt bolnavă, aşa cum se crezuse". (Oana Neacşu)

«Am reuşit să slăbesc cu mujdei de usturoi»

Anamaria Prodan vrea să mai dea jos trei kilograme

După ce a născut, soţia lui Laurenţiu Reghecampf luase în greutate în jur de 36 de kilograme, fapt alarmant, pentru o vedetă aflată tot timpul în centrul atenţiei.

Aşa că, timp de un an, Anamaria Prodan a trecut la o cură de slăbire drastică, dar cu efecte lăudabile: "Mănânc doar salate şi carne la grătar, în special. Am voie şi mujdei de usturoi, pe care îl mănânc chiar frecvent", spune vedeta. Pe lângă regimul alimentar extrem de strict, din care au fost excluse cu desăvârşire dulciurile, vedeta mergea zilnic la sală pentru a-şi tonifia muşchii. Prodanca a reuşit, astfel, să dea jos aproape 36 de kilograme şi se declară extrem de mulţumită de rezultat.

"Arăt ca la 20 de ani", spune vedeta. Sexi impresara va continua regimul şi acum, înainte de Sărbători, dorindu-şi să mai slăbească încă trei kilograme. Şi bine face, pentru că tocmai a fost dat publicităţii un studiu al unor specialişti din Marea Britanie, care au demonstrat că, de Sărbători, femeile se îngraşă circa trei kilograme, din cauza mâncărurilor tradiţionale. (Georgiana Ţucan)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net