10 duşmani ai vieţii sexuale

Ultima actualizare:

    Oricare ar fi problemele, discută-le cu partenerul tău şi găsiţi împreună rezolvarea
Oricare ar fi problemele, discută-le cu partenerul tău şi găsiţi împreună rezolvarea

Ajungi câteodată într-un moment în care, chiar dacă ai şi cu cine, şi unde să faci sex, îţi lipseşte dorinţa. Lipsa poftei de sex afectează atât femeile, cât şi bărbaţii. Nu reprezintă neapărat o problemă de sănătate, însă cu siguranţă îţi afectează serios psihicul. Pentru a o remedia, trebuie să identifici cauza.

1. Te-ai înstrăinat de partenerul tău. Intimitatea înseamnă mai mult decât sex. Dacă observi că n-aţi mai făcut sex de mult timp, e un semn că lucrurile nu stau tocmai bine între voi. Încercaţi să petreceţi mai mult timp împreună, singuri. Exprimaţi-vă dragostea prin gesturi, vorbe, zâmbete, poate chiar un masaj. Încet, încet, vă veţi reapropia şi reaprinde flacăra.

2. Certurile. Chiar dacă bărbaţii pot stinge o ceartă cu o partidă de sex, femeile sunt mai sensibile emoţional şi nu pot face sex dacă nu se simt apropiate de partener. Proasta comunicare, trădările, minciunile sunt adevăraţi duşmani ai vieţii sexuale.

3. Alcoolul. Un pahar de vin roşu îţi poate deschide simţurile şi te face mai dezinvolt pentru o partidă de sex, însă prea mult alcool te va face dezagreabil pentru partener.

4. Lipsa de somn. Oboseala cauzată de lipsa de somn îţi taie cheful nu doar de sex, ci şi de orice altă activitate cât de cât solicitantă. Un somn bun te va pune pe picioare şi te va ajuta să-ţi priveşti partenerul cu alţi ochi. De asemenea, dacă amâni, în fiecare seară, momentul în care mergi la culcare, vei reduce şi din timpul pe care, în mod normal, l-ai petrece cu soţul/soţia.

5. Copiii. Fiecare cuplu are, mai devreme sau mai târziu, copii, asta nu înseamnă că trebuie să-şi ia adio de la viaţa sexuală. Şi totuşi, dacă cel mic nu are camera lui, patul lui, ci doarme împreună cu părinţii, automat aceştia nu vor mai avea pic de intimitate.

6. Anumite medicamente pot scădea apetitul pentru sex, printre acestea amintim antidepresivele, cele pentru tensiune sau chimioterapia.

7. Igiena precară şi delăsarea în ceea ce priveşte aspectul fizic. Multe femei, aflate de mult timp într-o relaţie, ajung într-un moment de plafonare şi delăsare. Uită să se mai îngrijească, să se mai urce pe cântar, să meargă la coafor, la manichiură. E normal ca soţul sau iubitul să nu mai fie atras de ele. Pe de cealaltă parte, şi bărbatul care nu e atent la igienă riscă să fie dezagreabil în ochii partenerei.

8. Lipsa increderii în sine. Dacă ţie nu-ţi place de tine, iar oglinda e cel mai mare duşman, normal că n-o să ai încredere să iniţiezi o partidă de sex. Scapă de complexe şi învaţă să te iubeşti aşa cum eşti! Iar dacă într-adevăr te-ai schimbat din punct de vedere fizic - ai luat în greutate, spre exemplu - ia măsuri pentru a reveni la dimensiunile agreate.

9. Depresia. Atunci când ţi s-au scufundat corăbiile, nu-ţi mai arde de nimic, inclusiv de sex. Partenerul tău e bine să te înţeleagă şi să te ajute să treci peste episod.

10. Vârsta. Menopauza, la femei, dar şi scăderea testosteronului, la bărbaţi, după o anumită vârstă, afectează apetitul sexual, dar nu e un adevăr general valabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net