Frica de eşec în cuplu. Persoanele cu o astfel de teamă se implică doar în relaţii deschise

relatii_f.jpg

Frica de eşec în cuplu
Cei care aleg să aibă o relaţie de cuplu deschisă se încadrează în categoria nonconformiştilor
foto: 123RF

De cele mai multe ori, cei care aleg să aibă o relaţie de cuplu deschisă se încadrează în categoria nonconformiştilor, caută mereu altceva, vor să aibă pe cineva lângă ei fără să se simtă constrânşi, evitând certuri, gelozii, cu accent mai mult pe distracţie. Aceste persoane le permit partenerilor să aibă şi alte relaţii, întâlniri, iar femeile acceptă la început, de dragul iubitului, şi fac compromisuri.

Totodată, putem discuta de teama de relaţii profunde: gamofobia se referă la frica de eşec în cuplu sau la frica de relaţii închise, şi se manifestă prin frica de a fi prins în capcana relaţiilor sociale. Persoanele cu o astfel de teamă se implică în relaţii intime până la nivelul la care nu le afectează “libertatea” şi se consideră incapabile de relaţii pe termen lung, chiar dacă în mod ciudat, reclamă nevoia unei implicări mai profunde.

Din perspectiva stilurilor de ataşament, acestor oameni le este teamă şi chiar dificil să se implice serios într-o relaţie, ei au un stil de ataşament evitant.

 

Citește și

  • Vrei să te întorci la fostul partener după ce ţi-a fost trădată încrederea

    Încrederea este atât de greu de construit și totuși atât de ușor de pierdut. O minciună, o promisiune încălcată sau infidelitatea pot duce la slăbirea și ruperea încrederii dintre parteneri. Uneori reconstruirea încrederii poate părea imposibilă.

  • Modul în care te sărută un bărbat spune foarte multe despre tehnica lui de a face sex

    Vrei să ştii încă de la prima întâlnire dacă va fi bun la pat sau nu? Sărutul îţi poate spune foarte multe despre cum se va comporta un bărbat în dormitor. Dacă sărutul este intens, pasional, excitant, aşa va fi şi sexul cu acest bărbat. Dacă nu, mai bine renunţă!

  • Bărbaţii au zeci de motive de a face sex

    Bărbații au capacitatea înnăscută de a oferi și primi afecțiune, de a face sex oriunde şi oricând. Oricare ar fi motivația pentru care ei fac sex, în spatele acesteia există anumite emoții de care bărbatul poate fi sau nu conștient. Atunci când bărbații sunt stresați, anxioși, respinși, triști, ei simt o nevoie mai puternică de a face sex, comparativ cu femeile, care își doresc mai multă apropiere emoțională.

  • Sprâncene pronunţate, maxilar puternic, buze subţiri şi trăsături masculine. Acesta este tiparul bărbatului predispus la aventuri, înclinat să-şi înşele partenera, arată un studiu efectuat la Universitatea Australiei de Vest. Experţii au vrut să vadă dacă, în funcţie de trăsăturile faciale, anumiţi bărbaţi pot fi catalogaţi drept infideli. Iată la ce concluzie au ajuns!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1