Vinul roşu, ajutorul femeilor care doresc să devină mame? Cercetătorii testează ipoteza

untitled.png

Foto
Consumul moderat de vin roşu ar putea influenţa sănătatea ovulelor
Foto:Twitter

Rezultatele unui nou studiu aduce o veste bună femeilor care doresc să rămână însărcinate, dar şi să consume un pahar de vin roşu din când în când. Femeile care beau un pahar de vin roşu o dată pe săptămână au şanse mai mari să rămână însărcinate, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Washington din St Louis, Missouri. Explicaţia? Un antioxidant care se regăseşte în vinul roşu.

Antioxidantul este cunoscut sub numele de resveratrol şi este una dintre componentele cheie ale strugurilor roşii şi afinelor, având rolul de a proteja celulele de stresul biologic, conform independent.co.uk. Cercetătorii au efectuat un studiu la care au participat 135 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani. Fiecare dintre femei a ţinut un jurnal în care şi-a notat cantitatea de alcool ingerată. Oamenii de ştiinţă au efectuat examinări cu ultrasunete pentru a calcula numărul de ovule viabile avut de fiecare femeie în parte. Au descoperit că acele femei care consumau alcool în mod regulat produceau mai multe ovule sănătoase şi potrivite fecundării . Cu toate acestea, studiul nu vrea sub nicio formă să demonstreze că cei care îşi doresc copii se pot baza doar pe consumul de alcool. Cercetarea indică beneficiul pe care îl aduce consumul de alcool moderat femeilor care doresc să devină mame. Prin moderat, oamenii de ştiinţă se referă la aproximativ cinci pahare de vin roşu în decursul unei luni. Cei care au realizat cercetarea au atrans atenţia asupra faptului că studiul trebuie privit cu o doză de scepticism pentru că nu este cunoscut sigur dacă doar consumul de alcool a determinat creşterea fertilităţii în rândul participantelor la experiment.  Adam Balen, directorul Societăţii de Fertilitate din Anglia a declarat că studiul este cu siguranţă unul interesant, dar că trebuie privit cu o doză de scepticism întrucât numărul participanţilor a fost unul mic, ceea ce înseamnă că nu a fost unul reprezentativ, din punct de vedere statistic. Mai mult decât atât el a vorbit despre pericolele consumului de alcool. "Expunerea unui făt în dezvoltare la alcool ar putea cauza leziuni grave şi probleme în dezvoltarea sa, aşadar consumul trebuie să să limiteze la doar două pahare de vin pe săptămână pentru femeile care îşi doresc să devinp mame". 

Loading...

Citește și

  • O fi o vorbă din popor, că vinul roşu aduce zâmbetul pe chipul femeilor dacă îl beau bărbaţii, dar cine şi-ar dori să aibă capul bărbaţilor de-a doua zi? Şi asta pentru că spre deosebire de vinul alb acesta se lasă cu dureri la „mansardă”.

  • vin rosu intrebuintari frumusete sanatate uz casnic

    Beneficiile pe care le are vinul roşu, consumat cu moderaţie, asupra sănătăţii sunt deja bine cunoscute. De aceea mulţi beau câte un pahar pe zi pentru a reduce riscul de boli de inimă sau de cancer.

  • Femeile care vor să rămână însărcinate, însă întâmpină dificultăţi, pot opta pentru medicina chineză. Oamenii de ştiinţă au descoperit că tratamentul de fertilitate în combinaţie cu ierburi şi acupunctură cresc şansele unei femei de a rămâne însărcinată.

  • libidou fertilitate sex

    Cele mai multe femei sunt într-adevăr mai excitate în perioada de fertilitate. Acesta este modul prin care natura le anunţă că trupul lor este pregătit pentru o sarcină.