Un polițist din Munchen, în lacrimi după ce românii i-au mulțumit că i-a ajutat să voteze

politist-munchen.jpg

Un polițist din Munchen, emoționat la alegeri
Un polițist din Munchen a fost emoționat până la lacrimi de gestul românilor
Foto: captură video Facebook

Mii de români din Ddaspora au stat la coadă, duminică (26 mai), în ziua alegerilor europarlamentare și a referendumului pentru Justiție. Acesta a fost cazul și în Munchen, unde mulți dintre aceștia au călătorit sute de km pentru a vota, însă s-au trezit la o coadă care a durat ore bune.

Când a fost anunțat oficial din România că votul din diaspora nu va fi prelungit, poliția germană a luat o măsură inedită. Oamenii legii au înconjurat cu un gard oamenuu care încă ateptau la coadă pentru a vota. Astfel, coada uriașă a fost considerată teritoriul consulatului și prin urmare se respectă legea electorală românească, potrivit Digi24.

Românii le-au mulțumit polițiștilor din Munchen

Un videoclip devenit viral pe rețelele de socializare a surprins un moment emoționant, în care unui polițist german îi dau lacrimile, după ce sute de români le-au mulțumit oamenilor legii că i-au ajutat să voteze. Înregistrarea a fost preluată și pe pagina de Facebook a poliției din Munchen. Este poliţistul care atunci când s-a luat decizia de a se mări perimetrul Consulatului le-a vorbit oamenilor la portavoce în română. Agentul s-a născut la Brașov, potrivit observator.tv.

Potrivit jurnalistului Vlad Ursulean, sistemul de vot a fost blocat de la București la ora 22, deși erau încă foarte mulți oameni care voiau să voteze. 

„Sistemul a fost blocat de la București la ora 22 și tot au rămas oameni pe dinafară. Romania strikes back”, a spus acesta.

 

Loading...

Citește și