Motivele surprinzătoare pentru care oamenii sunt infideli! "Infidelii în serie" există

cheater.jpg

Foto
Infidelitatea este un fenomen al societăţii actuale
Foto:Getty

Adulterul nu este o chestiune simplă pentru cei care trăiesc un astfel de proces.Ce este şi mai îngrijorător decât existenţa relaţiilor infidele este chiar frecvenţa crescută a acestora. Monogamia poate că reprezintă un ideal tradiţional, dar statisticile demonstrează că multe persoane nu mai cred în idealuri romantice promovate în literatură şi cinematografie. Care sunt motivele pentru care oamenii decid să înşele, în mod voluntar, conştient sau involuntar?

Publicaţia The independent a luat legătura cu un expert în relaţii şi consilier matrimonial pentru a afla care sunt prinicpalii factori emoţionali care îi determină pe parteneri să înşele, iar răspunsurile oferite de de acesta sunt unele grăitoare. Principalele motive pentru care oamenii devin infideli sunt : apariţia resentimentelor faţă de partenerul curent, nivelul scăzut al satisfacţiei sexuale, oportunitatea, sentimentul de nesiguranţă, precum şi existenţa unor caracteristici de personalitate latente care indică o predispoziţie spre comportamanetul infidel. 

Resentimente

Unii oameni devin infideli atunci când apar resentimentele. Atunci când cineva se simte neglijat din cauză că partenerul îşi petrece majoritatea timpului la muncă şansele ca el să intre într-o relaţie paralelă cresc considerabil. Prin implicarea sa într-o altă relaţie simte că recâştigă controlul şi că obţine atenţia pe care o merită.

Satisfacţia sexuală

Nu este surprinzător că atunci când există probleme de factură sexuală în cadrul cuplului, persoana care nu se simte mulţumită  caută o alternativă mai bună în afara cuplului. Atunci când partenerul de viaţa nu îşi mai arată atracţia sexuală, celălalt partener se poate simţi neglijat şi va fi tentat să caute în exteriorul cuplului satisfacţia sexuală de care este privat.

download.jpg

Foto
Nesatisfacerea dorinţelor sexuale poate conduce la un comportament infidel
Foto:Getty

Oportunitatea

Pentru unii, înşelatul este o modalitate de a condimenta lucrurile în dormitor şi o cale de a reaprinde pasiunea. Aşadar, atunci când se iveşte ocazia de a experimetna ceva nou, aceste persoane pur şi simplu nu pot refuza. 

Nesiguranţa

Un alt factor care contribuie la decizia de a deveni infidel este nesiguranţa. Atunci când o persoană se simte nesigură în propria persoană, ea va căuta validarea din exterior, implicit de la o persoană care se află în afara cuplului. Dorinţa de a se simţi din nou tânăr este alt motiv enunţat de persoanele care la un moment dat în viaţă, au fost infidele. 

Infidelii în serie

Pentru unele persoane, monogamia pur şi simplu nu reprezintă o opţiune şi vor înşela de fiecare dată când se iveşte această ocazie, indiferent de cât de frumos sau inteligent ar fi partenerul lor oficial. Unii nu pot fi de acord cu ideea de a rămâne fidel unei singure persoane pentru tot restul vieţii. Acest fapt se poate datora unui număr de factori printre care se numără problemele de ataşament, frica şi fuga de responsabilitate sau dependenţa de sex. 

 

Loading...

Citește și

  • aleg sa ramana femei relatii nefericite

    În cele mai multe situaţii, femeile sunt cele care fac compromisuri şi caută soluţii pentru a face relaţia să meargă, deşi sunt conştiente că povestea de dragoste nu va avea un final fericit. Aşadar, iată care este motivul pentru care unele femei aleg să rămână într-o relaţie, chiar dacă nu mai sunt fericite.

  • Motive pentru care barbatii aleg viata de celibatar

    Nevoia de afecţiune, de siguranţă şi de încredere reprezintă un imbold pentru a începe o relaţie alături de persoana care te atrage. Totuşi, există bărbaţi care evită să se implice într-o relaţie, preferând celibatul.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1