Imagini sfâșietoare cu un ursuleț koala care bea apă de ploaie pe o șosea, dintr-o zonă arsă din Australia

ursulet-koala.jpg

Ursuleț Koala
Ursulețul koala a fost surprins în timp ce bea apă în mijlocul străzii
Foto: Pamela Schramm/The Daily Mail
Citeste tot despre: 

Un ursuleț koala însetat a fost filmat în Moree, o zonă afectată profund de incendiile din Australia. Animalul a fost surprins în timp ce bea apă de ploaie pe o șoseaua Croppa Creek.

Pamela Schramm l-a filmat pe ursulețul koala în timp ce se adăpa pe șosea. Inițial, femeia a crezut că animalul este rănit, însă era doar deshidratat.

„Am crezut că este rănit. Era foarte liniștit și tăcut. Dar când m-am apropiat de el, mi-am dat seama că este în regulă! Nu am putut să îl îndepărtăm de pe șosea pentru că era extrem de însetat”, a declartat Pamela Schramm, citată de tabloidul britanic Daily Mail. Animalul se află în afara oricărui pericol în prezent, iar specialiștii spun că îi era doar sete și că nu părea bolnav.

„Vă rog să aveți grijă pe străzi. Mi se rupe inima când îi văd atât de stresați pe ursuleții Koala!”, a mai spus femeia.

 

Incendiile din estul Australiei au fost stinse în urma ploilor torențiale, dar focul continuă să pârjolească sudul. După o lungă perioadă de secetă, au fost înregistrate precipitații puternice în anumite regiuni afectate de incendii. Cel puţin 28 de oameni au murit la nivel naţional de la izbucnirea incendiilor şi doar în statul New South Wales peste 3.000 de case au fost distruse sau afectate.

Jumătate de miliard de animale au avut de suferit în urma incendiilor din Australia

Aproape 100.000 de kilometri pătraţi au fost afectaţi de incendii, în majoritate păduri şi parcuri naţionale. Jumătate de miliard de animale au avut de suferit doar în New South Wales, iar milioane de exemplare au murit, potrivit ecologiştilor de la Universitatea din Sydney.

Fumul de la incendiile din Australia "deteriorează mult calitatea aerului" în Noua Zeelandă. Fumul a ajuns şi în Noua Zeelandă, situată la mii de kilometri, iar gheţarii au căpătat o nuanţă de culoarea caramelului. 

NASA a precizat că studiază efectele fumului la o altitudine de 17,7 kilometri pentru a vedea dacă acesta va cauza "o răcire sau încălzire a atmosferei". Până la 8 ianuarie, fumul a traversat "jumătate din suprafaţa Pământului", a afirmat NASA, potrivit news.ro.

 

Citește și

FOTO Imagini apocaliptice în urma incendiilor care mistuie Australia

Aşa arată Apocalipsa! Vegetația din Australia arde continuu din septembrie

 

Loading...

Citește și

  • Autostrăzi au fost închise, mai multe parcuri de distracţii au fost inundatate şi zeci de maşini au fost luate de ape după ce o ploaie torenţială a devastata sud-estul statului Queensland din Australia, pe 17 ianuarie. Autorităţile fac tot ce pot pentru a scoate apa din zonele de trecere, zona fiind izolată momentan.

  • Mecanismul de Protecţie Civilă fost activat, luni seară, în Uniunea Europeană, ca urmare a incendiilor generalizate din Australia. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, l-a informat pe premierul Ludovic Orban, iar preşedintele Klaus Iohannis a dispus acordarea de ajutoare de urgenţă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1