Cea mai bătrână femeie din lume a împlinit 131 de ani! Cum a petrecut sărbătorita

cea_mai_batrana_femeie.jpg

cea mai batrana femeie
A sărbătorit împlinirea 131 de ani
Foto: Daily Mail

Alimihan Seyiti, de origine chineză, a sărbătorit pe 25 iunie aniversarea zile de naștere. Ea a împlinit 131 de ani și se crede că este cea mai vârstnică persoană din lume. În ciuda vârstei înaintate, are o stare de sănătate foarte bună și duce un stil de viață echilibrat.

Cum tuturor ne vine greu să credem că o persoană poate trăi atât de mult, i-a fost verificat buletinul. Femeia, de religie musulmană, a fost într-adevăr născută pe 25 iunie 1886, pe vremea când China încă se afla sub conducerea unui împărat din dinastia Qing, precizează Daily Mail.

Alimihan a petrecut aniversarea zilei de naștere alături de cei 56 de descendenți ai săi, în căminul său din Shule, din regiunea chineză Kashgar. Familia i-a pregătit chiflele și tăițeii preferați, gătiți special de fiica sa. În China, tăițeii sunt oferiți ca dar la sărbătorirea zilelor de naștere. Semnifică faptul că este binecuvântată cu longevitate.

Cu o zi înainte de aniversare, un doctor din zonă a vizitat-o pentru a o consulta și a aflat cu surprindere că femeia are o stare de sănătate foarte bună, tensiunea arterială. Lipidele și zaharurile din sânge sunt la nivele normale.

Când era tânără, Alimihan obișnuia să interpreteze cântece de dragoste. Încă îi place să cânte după fiecare masă. De asemenea, pentru a se menține în formă, femeia a mărturisit că dansează, obicei pe care îl practică încă din tinerețe, de mai bine de o sută de ani. Nu consumă carne decât o dată pe săptămână și are în general o dietă simplă. Dincolo de toate acestea, bătrânica a menționat că fericirea este secretul unei vieți îndelungate. În 2013, Societatea Gerontologică din China a desemnat-o pe Alimihan cea mai vârstnică persoană din China.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1