Ce conțin chiftelele de la Ikea. Ambasada Suediei din București a publicat rețeta și a devenit virală

chiftele-ikea.jpg

chiftele ikea
Rețeta chiftelelor de la Ikea

Vă era dor de postările din Facebook ale Ambasadei Suediei la Buucrești? Și nouă! Tocmai pentru că acestea conțin doza perfectă de autoironie, sarcasm și umor inteligent au și reușit să devină virale și să ne smulgă mereu un zâmbet în colțul gurii sau chiar un râs sănătos. De data aceasta, oemenii de comunicare de la Ambasa Suediei dezvăluie rețeta secretă a chiftelelor de la Ikea, gigant care și-a suspendat activitatea în România din cauza pandemiei de coronavirus.

Probabil sunt multe persoanei care au mers la Ikea pentru hot-dog, chifteluțe, sos de merișoare sau înghețata! Probabil sunt mulți și cei care au mers pentru cumpărături, dar și pentru cele enumerate mai sus. Pentru toți aceștia, Ambasada Suediei din București a publicat pe Facebook rețeta celebrelor chifteluțe, însoțită, cum altfel, și de un mesaj pe care unii îl pot considera fie impertinent, fie extrem de amuzant, depinde, evident, de modul în care fiecare repecționează și digeră genul acesta de umor. Cu referire la imposibilitatea românilor de a ieșit din case, decât pentru situațiile prevăzute în Ordonanțele militare anunțate de autorități, Ambasada Suediei din București scrie:

"Te aşteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea? Suntem alături de tine (cu gândul) şi dorim să te ajutăm cu... o reţetă de chifteluţe suedeze. Aceasta îţi poate oferi răspunsul la două întrebări existenţiale:

1. cum să faci să le mai mănânci, acum că s-a închis Ikea

2. cum să-ţi diversifici portofoliul de activităţi, acum că s-a închis mall-ul (şi Ikea).

Chiftelele suedeze conțin lapte și pesmet

500 g de carne tocată (amestec vită/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapă, sare, piper, condimente după gust. Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte. Amestecă carnea tocată cu ceapa, oul, laptele / pesmetul și condimentele. Adăugă puțină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele şi apoi rumeneşte-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit. Întoarce-le şi lasă-le să se rumenească pe toate părțile. Servește cu piure de cartofi sau cartofi fierţi și sos de merişoare (dacă ai apucat să-ţi cumperi). P.S. Cei care nu muncesc de acasă sunt rugaţi să ignore acest mesaj".

Trebuie menținat că nici Suedia nu a fost scutită de pandemia de coronavirus, la această dată fiind înregistrate peste 4.000 de cazuri și 146 de decese, însă autoritățile suedeze au ales o abordare mai relaxată: nu au impus restricții dure, așa cum au procedat cele mai multe state europene.

Citește și:

110 morți din cauza coronavirusului, dar mii de oameni la plimbare în parc! Suedia, singura țară europeană care nu a vrut restricții dure

LIVE CORONAVIRUS. În Italia s-au înregistrat mai mult de 100.000 de îmbolnăviri

 

Loading...

Citește și