Câinele ăsta a făcut 500.000 $ în 6 ani

caine-surf.jpg

Ricochet adoră surful şi nu ratează nici o competiţie
Foto: Guliver/ Rex Features

Incredibil! Căţelul Ricochet a câştigat jumătate de milion de dolari din competiţiile de surf pentru câini. De şase ani, patrupedul nu a ratat nici un astfel de concurs şi de fiecare dată a ieşit pe locul I.

Este considerat cel mai bun câine surfer profesionist din lume! Supranumit căţelul SURFice, Ricochet este un câine din rasa golden retriever în vârstă de şapte ani. Ultima competiţie pe care a câştigat-o a avut loc în ajunul Anului Nou, în California, şi i-a adus un premiu de 7.000 de dolari (30.056 de lei). De şase ani, de când participă la toate concursurile de surf canin din SUA, Ricochet a încasat suma fabuloasă de 500.000 de dolari (circa 2,146,853 de lei). Căţelul are o inimă de aur şi nu are nimic împotrivă când stăpâna sa, Judy Fridono, donează banii câştigaţi copiilor cu dizabilităţi. Nu are nevoie de telefoane de fiţe sau de maşină, are acasă, în California, tot ce îi trebuie. Încă de când era mic, Judy îi asigura cea mai bună hrană şi multă iubire. Tot ea a fost cea care a descoperit că Ricochet are o atracţie nebună pentru apă.

Zoom
Stăpâna Judy Fridono a descoperit că are o atracţie nebună pentru apă

A exersat cu el cum să-şi ţină echilibrul pe placă de când era un pui. De la primul concurs de surf, la care a participat împreună cu Patrick Ivison, un adolescent de 14 ani paralizat, căţelul a ieşit mereu câştigător. Traversează valurile pe placă fără să cadă vreodată. Ştie să-şi ţină echilibrul în cursele de surf mai ceva ca oamenii. “Lui Ricochet i-a plăcut dintotdeauna să ajute oamenii. Iubeşte îndeosebi copiii şi îi place să facă surf împreună cu cei cu dizabilităţi, de care are mare grijă când sunt aşezaţi lângă el pe placă. A făcut surf şi împreună cu militari răniţi şi cu veterani”, a povestit Judy Fridono. Ea a scris şi o carte, intitulată “Ricochet: Navigând pe un val de speranţă împreună cu un câine care a inspirat milioane”, în care învaţă publicul cum poţi înţelege mai bine ce vrea un căţel şi cum poţi să-i cultivi talentul nativ. Câinii din rasa golden retriever sunt foarte inteligenţi şi pot fi dresaţi pentru a salva oameni sau pentru a fi folosiţi în terapia cu animale. Au dorinţa de a face pe plac stăpânului şi se numără printre cele mai populare rase canine din lume.

loading...
Loading...

Citește și