Are 8 ani, dar se trezeşte la 5:30 ca să tragă de fiare

front_detaliu_copy.jpg

Micuţul nu ratează nici un antrenament, chiar dacă trebuie să meargă la şcoală

Este cel mai puternic copil britanic! Mama Jayne Tingle, de 40 de ani, de meserie antrenor de fitness crede că fiul ei Blaize e cel mai musculos copil din Regatul Unit. Îl antrenează de la vârsta de 6 ani fiindcă a fost nevoită să îl ia la serviciu pentru că nu avea cu cine să îl lase acasă.

Jayne Tingle (40 de ani) este unul dintre cei mai căutaţi antrenori de culturism din Bolton, Greater Manchester.

Ea a povestit că l-a dus prima oară pe fiul ei Blaize într-o sală de forţă pe vremea când acesta avea doar 3 ani. A început însă să îl lase să facă forţă abia la 6 ani, după ce i s-au mai întărit oasele.

”Fiul meu se trezeşte în fiecare zi la 5.30 şi petrece trei ore în sala de forţă. Ştie pe de rost programele specifice şi cum trebuie lucrate grupele de muşchi. De multe ori, Blaize le dă sfaturi şi îi corectează pe adulţii care vin la sală să se antreneze”, a explicat pentru The Sun Jayne. 

Blaize trage de fiare înainte să plece la şcoală şi are grijă să îşi ia proteinele puse cu grijă în ghiozdan de mama lui.

”În timp ce alţi copii se joacă pe calculator sau pe tabletă, stau în faţa televizorului sau pe telefon, Blaize se dezvoltă armonios”, a explicat Jayne Tingle.

Nu există nici un pericol pentru copii să meargă la sala de forţă de la 7-8 

front_24_mare_copy.jpg

Aşchia nu sare departe de trunchi: Blaize şi Jayne Tingle se antrenează cot la cot

 

Doctorul Carol Cooper a explicat pentru The Sun că ”nu există nici un pericol pentru copii să meargă la sala de forţă de la 7-8 ani atât timp cât sunt supravegheaţi atent de un adult”.

Însă trebuie ţinut cont că suprasolicitarea scheletului poate duce la tasarea epifizei (capetele oaselor lungi) fapt care va opri din creştere copilul.

Însă Blaize nu exagerează: împinge la piept cu 18 kg, face bicepşi cu gantere de 3,5 kg şi petrece ore în şir atârnat de bară şi făcând tracţiuni. Blaize ia cursuri şi de karate şi merge inclusiv la antrenamentele de pilates.

Jayne Tingle a început să studieze sportul şi medicina sportivă în 1998, când a intrat la Universitatea Staffordshire, în 2003 a rămas însărcinată cu primul băiat, Kai, care are 17 ani şi care a preferat fotbalul.

Blaize vrea să se înscrie la competiţii de bodybuilding şi speră ca atunci când va fi mai mare să devină antrenor de fitness, exact ca mama lui.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1