Apariție spectaculoasă pe cerul din Sankt-Petersburg! Imagini incredibile surprinse de localnici

curcubeul_iernii_24323000.jpg

curcubeul iernii sankt peterburg imagini
„Curcubeul iernii” este un fenomen natural prin care pe cer se pot vedea trei sori deodată
Foto: descopera.ro

Locuitorii orașului din Sankt-Petersburg (Rusia) au avut parte de un fenomen natural absolut spectaculos, joi (5 ianuarie). Ei au putut vedea pe cer „curcubeul iernii”, o iluzie optică astronomică ce face să ți se pară că vezi trei sori deodată. Acest efect se realizează ca urmare a refracției luminii solare de către cristalele de gheață din atmosferă.

„Curcubeul iernii”, cunoscut și ca „soarele triplu” sau „soare-fantomă”, a fost văzut și anul trecut, în luna ianuarie, când au fost geruri puternice. În perioada 5-7 ianuarie, se așteaptă o scădere a temperaturii medii zilnice de până la -18 grade Celsius, în Sankt Petersburg, dar din cauza umidității atmosferice temperatura va fi resimțită la -25 de grade, relatează descoperă.ro.

curcubeul iernii sankt peterburg imaginiZoom
Fotografiile surprinse de locuitorii orașului Sankt-Petersburg sunt fabuloase
Foto: Twitter

 

Și în Serbia a putut fi admirat „curcubeul iernii”, iar rețelele de socializare au fost luate cu asalt de spectaculoasele imagini surprinse de localnici. În termeni ştiinţifici, fenomenul extrem de rar poartă numele de ”soare-fantomă” sau „cercul de gheaţă” şi reprezintă o iluzie astronomică. În aer sunt foarte multe cristale de gheaţă, iar lumina care se reflectă  dă naştere unei astfel de iluzii.
 

curcubeul iernii sankt peterburg imaginiZoom
Fotografie realizată în Belgrad, Serbia
Foto: Twitter

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Zeci de mii de oameni de toate vârstele s-au adunat ieri pe Aeroportul Băneasa să vadă cel mai mare show aerian din România, Bucharest International Air Show (BIAS). 100 de aeronave civile şi militare şi 250 de piloţi şi paraşutişti din 9 ţări au făcut un adevărat spectacol pe cerul Capitalei.

  • luceafarul

    Bine v-am regăsit, dragi prieteni! De curând, am primit multe veşti de la pasionații rubricii ”Traducătoarea de vise” , iar majoritatea ne-au povestit visele lor ”surprinzătoare” în care se luptau să iasă învingători pe toate planurile.