Afirmaţia incredibilă făcută de Papa Francisc despre mâncare şi sex

papa.jpg

Papa Francisc a fost ales papă al Bisericii Catolice pe 13 martie 2013 Foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Papa Francisc, critic al bigotismului care a făcut uneori legea în cadrul Bisericii Catolice, consideră că plăcerea culinară şi cea sexuală "sunt pur şi simplu de natură divină", într-un volum de interviuri publicat miercuri în Italia.

"Biserica a condamnat plăcerea inumană, brută, vulgară, dar, în schimb, a acceptat întotdeauna plăcerea umană, sobră, morală", a declarat Suveranul Pontif, răspunzând întrebărilor ce îi erau adresate de Carlo Petrini, un scriitor şi expert italian în gastronomie, informează AFP, citat de Agerpres. Papa se opune categoric "unei moralităţi bigote" ce refuză noţiunea de plăcere, care a existat în istoria Bisericii Catolice şi care constituie "o interpretare greşită a mesajului creştin". Acea viziune "a făcut uriaşe pagube, care se resimt puternic încă şi în ziua de azi în anumite cazuri", a spus papa. Citește aici mai multe despre viziunile papei Francisc pe care le-a relatat în noua sa carte

Loading...
 
 

Citește și

  • Divorţul, concubinajul şi aşa-numitele familii "extinse" compromit existenţa multor copii din ziua de azi, deseori "privaţi de sprijinul părinţilor". Aceştia sunt victime ale abandonului, iar deseori duc un trai dificil sub aspect emoţional şi afectiv.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1