Viaţa amoroasă a lui Ludwig van Beethoven. Marea iubire a compozitorului a preferat să moară singură decât să-l ia de bărbat

tot-beeth.jpg

Compozitorul avea un mare dezavanaj – n-avea titlu nobiliar
clickpentrufemei.ro

Unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, Beethoven s-a stins din viaţă singur, la 56 de ani. Nu era însurat şi nici nu reuşise să ajungă vreodată la altar. A cerut în căsătorie mai multe femei de-a lungul vieţii lui, dar toate l-au refuzat. Din ce cauză oare?

Muzica a fost totul pentru compozitorul german care şi-a dovedit talentul incontestabil încă din primii ani de viaţă. A început să susţină concerte de la şapte ani, iar, la scurt timp după prima sa prestaţie publică, s-a apucat de compus. Succesul nu l-a ocolit în muzică, însă nu putem spune acelaşi lucru despre viaţa persoanlă a genialului compozitor.

S-a dedicat trup şi suflet muzicii, dar şi-a dorit, în acelaşi timp, să-şi împartă reuşitele profesionale cu o parteneră de viaţă. N-a reuşit, însă, să convingă pe nimeni să-i da bărbat. Care a fost motivul invocat de femeile care l-au respins pe Ludwig Beethoven?

Citește aici mai multe despre marea iubire a vieții lui Ludwig van Beethoven și cum s-a sfârșit.

Loading...
 
 

Citește și