Zile internaționale amuzante. Azi e Ziua Statului Degeaba

baia_de_relaxare_.jpg

Ziua în care poţi să faci ...nimic
Sursa foto : Adevărul .ro jpg

Ziua Statului Degeaba este sărbătorită, în fiecare an, pe 16 ianuarie. Este una dintre zilele internaţionale funny care pot fi celebrate de oameni pentru a mai urita de grijile cotdiene. Ziua Statului Degeaba a fost propusă de cronicarul Harold Pullman Coffin, în anul 1972. De atunci nimeni nu a contestat-o.

Dacă ai simţit azi că nu ai chef de nimic sau nu îşi iese nimic din ceea ce ţi-ai propus să faci, nu te îngrijora. Şi nici nu te opune voinţei Universulului. Azi este sărbătorită Ziua Statului Degeaba. Aşa că încearcă să te detaşezi de toate problemele şi fă ”nimic”.

Zile internaționale amuzante pentru toată lumea

De fapt, potrivit calendar.city-star.org, există un motiv de sărbătoare în fiecare zi. De fapt, unele zile au mai multe celebrări. Unele sărbători sunt recunoscute la nivel mondial, cum sunt cele adoptate de ONU, UNICEF sau alte astfel de organizaţii. Altele sunt doar motive de a ieşi din cotidian şi a face ceva pentru ceilalţi oameni sau chiar pentru tine. De exemplu, la data de 17 ianuarie se sărbătoresc Ziua abandonării rezoluţiilor de anul nou, Ziua Benjamin Franklin şi Ziua copiilor inventatori, iar pe 18 ianuarie putem celebra Ziua schimbului de supe şi Ziua vocabularului. La sfârşitul primei luni a anului, adică pe 31 ianuarie, putem testa scrisul „de-andoaselea”, mersul înapoi sau îmbrăcatul pe dos pentru că ziua respectivă ne îndeamnă să le celebrăm pe toate.

Povestea Zilei Statului Degeaba

Ziua Statului Degeaba nu a venit aşa din senin. În anul 1972 cronicarul Harold Pullman Coffin a propus ca americanii să aibă o zi națională în care nu trebuie să facă nimic (nici măcar să sărbătorească sau să celebreze ceva), ci să fie o zi în care pur și simplu trebuie să stea degeaba. De atunci, n-a contestat nimeni această sărbătoare. 

"S-a trezit că s-a gândit și s-a săturat de grupurile de interese speciale care pretind prea des o zi în calendar. El a considerat că trebuie să facă ceva pentru a ne oferi o zi pentru a ne concentra cu adevărat pe noi înșine", a scris Theherbivorehippi pe Hub Pages .

Decenii mai târziu, parem incapabili să facem nimic. Nici măcar nu putem face un singur lucru la un moment dat. Cei mai mulţi dintre facem mai multe treburi în acelaşi timp. Am devenit oameni multitasking

Dezbateri despre nimic

Istoria este plină de dezbateri între filozofi și scriitori despre importanța și studiul nimicului. Unii filosofi cred că studiul naturii nimicului este un efort inutil, deoarece nu există nimic asemănător pentru a răspunde la întrebare, ceea ce nu este nimic, nu trebuie să găsească nimic, potrivit www.timeanddate.com.

Există, de asemenea, unele dezacorduri între fizicieni cu privire la adevărata natură a nimicului în spațiul exterior. Mulți susțin că, și un vid adevărat, lipsit de orice, nu este nimic, pentru că, deşi dacă nu are particule de gravitate, conține particule cuantice.

Cum să sărbătorim Ziua Statului Degeaba?

- Observați Ziua Nimicului sărbătorind nimic.

- Aflați fapte despre absolut nimic.

- Aflați mai multe despre modul în care noțiunea de nimic apare în filozofie și știință.

- Urmăriți episodul din Seinfeld, The Pitch. În acest episod al popularului serial TV, George Costanza vine cu ideea de a crea o emisiune TV despre nimic.

Știați că… acel zero ca număr a fost descoperit în India în secolul al IX-lea d.Hr.?

 

Citeşte şi: 

Este Ziua internaţională a ciocolatei

Ziua internațională a solidărității umane! Luptăm împreună pentru eradicarea sărăciei

Loading...

Citește și

  • În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.

  • ziua prieteniei

    Ziua internațională a prieteniei se sărbătoreşte, în fiecare an, pe 30 iulie. Este ziua în care este bine să ne amintim de prietenii dragi şi să încercăm să petrecem măcar câteva ore în prezenţa lor. Această sărbătoare este de fapt un motiv pentru a celebra legătura specială între prieteni, dar şi promovarea unei relaţii de pace între popoarele lumii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1