Vrei să vezi epava Titanicului? Te costă peste 100.000 de dolari

24-peglob-foto1-6col-180-hepta_2829084sdgsfg.jpg

titanic epava excursie pret
Expediţiile la epava Titanicului vor începe anul viitor, în luna mai
foto: Hepta

O vizită pe epava Titanicului? Da, este posibil. Doar că pentru o asemenea experienţă va trebui să scoţi din buzunar o sumă exorbitantă.

Anul acesta, în aprilie, se împlinesc 105 ani de la scufundarea celei mai luxoase nave din lume. Epava Titanicului a fost descoperită  în urmă cu 32 de ani în cadrul unei expediţii franco-americană condusă de Robert Ballard.

Titanicul s-a scufundat în largul insulei Newfoundland după ce a lovit un iceberg în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Peste 1.500 de oameni au murit atunci.

Nu e prima dată când se fac excursii cu submarinul la epava Titanicului, dar s-ar putea să fie ultima. De aici şi preţul exorbitant pentru o asemenea excursie.

Compania londoneză Blue Marble Private a scos la vânzare vacanţa programată pentru luna mai a anului viitor. Preţul? 105.129 de dolari (circa 446.899 de lei) pentru opt zile, dintre care trei vor fi rezervate scufundărilor la epavă. Poate pare greu de crezut, dar locurile s-au epuizat deja, scrie CNN. Însă se pot face rezervări pentru excursiile din 2019.

„În timpul scufundării, echipajul poate efectua scanări sonore 3D şi 2D, căutând alături de turişti prin interiorul celebrului vas scufundat“, a spus Elizabeth Ellis, fondatorul companiei, potrivit sursei citate mai sus.
Un studiu realizat în 2016 a scos la iveală faptul că epava este în continuare “atacată” de bacterii extremofile şi că în 15-20 de ani nu va mai putea fi vizibilă.

Vedeţi mai multe imagini cu epava Titanicului în clipul de mai jos

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1