Vinovat că și-a luat fiica de la școală și a dus-o la Disney Land când nu era vacanță

nintchdbpict000333823698-e1498236758549.jpg

solent
Jon Platt a fost amendat pentru că și-a luat fiica de la școală și a dus-o în lumea lui Walt Disney
foto: Solent News

Un tată care și-a luat fiica de șapte ani de la școală pentru a merge cu familia într-un concediu la Disney Land, înainte de vacanța micuței, s-a judecat în istanță cu instituția și a fost găsit vinovat. Acesta trebuie să plătească o amendă de 2.000 de lire, după ce procesul, ce a durat doi ani, a costat 140.000 de lire sterline.

Jon Platt (46 de ani) a refuzat să plătească o amendă de 120 de lire sterline, după ce și-a scos fiica de la școală și a plecat într-o vacanță de familie de șapte zile în Florida, în 2015. Cazul său a fost susținut de Înalta Curtea, dar Curtea Supremă, cea mai înaltă instanță din țară, a respins decizia.

A fost trimis înapoi la magistrați, unde cu doi ani în urmă, a început o bătălie costisitoare în istanță, care ar fi putut acoperi salariul a șase cadre didactice timp de un an întreg. Vineri, 23 iunie, procesul s-a încheiat, iar Platt a fost găsit vinovat pentru că nu a reușit să asigure participarea regulată la școală, în cadrul unei audieri la Judecătoria Magistraților din Isle of Wight.

nintchdbpict000333823552-e1498235127751.jpg

Bărbatul s-a judecat timp de doi ani și a cheltuit o mulțime de bani
foto: Solent News

 

Acesta este obligat să plătească 2.000 de lire sterline, plus o taxă de 20 de lire.

”Aici este sfârșitul pentru mine. A trecut mult prea mult timp și prea mulți bani au fost aruncați în acest caz de mine și contribuabili”, a declarat tatăl găsit vinovat, potrivit The Sun.

Demersurile procesului

Aprilie 2015: John Platt și-a luat fiica de șapte ani de la școală și a plecat în vacanță, deoarece era o călătorie programată cu încă 17 membri ai familiei lui, atunci fiind singura săptămână în care puteau merge cu toții. Copila a lipsit o săptămână de la școală.

Octombrie 2015: Platt, care conduce o companie de reclamații pentru PPI, cheltuiește 1.000 de lire din propriile economii, pentru a contracara amenda de 120 de lire emisă de Consiliul Isle of Wight.

Mai, 2016: Platt a dus cazul la Înalta Curte după ce consiliul local a eșuat

Decembrie, 2016: Curtea Supremă acordă șefilor consiliilor un recurs definitiv asupra cazului, pe care deja l-au pierdut de două ori

Ianuarie, 2017: Curtea Supremă începe să îi acorde asistență juridică lui Platt, care plătise din propriul buzunar multe dintre costurile juridice

Aprilie, 2017: Judecătorii se pronunță în acest caz și consideră că bărbatul a încălcat legea

22 iunie 2017: Se pare că lupta din instanță a costat contribuabilii 140.00 de lire sterline

23 iunie 2017: Magistrații îi spun tatălui că este vinovat și trebuie să plătească 2.200 e lire pentru că și-a luat fiica de la școală, înainte de vacanța ei

Loading...
 
 

Citește și

  • Un transsexual a anunțat este însărcinat în patru luni. Kaci Sullivan (29 de ani) s-a năcut în corp de femeie, însă acest lucru nu i-a convenit, mereu dorindu-și să se fi născut bărbat. După mai multe intervenții, viitoarea mămică a devenit un bărbat ce trăiește fericit alături de iubitul lui.

  • criminal

    Un bărbat și-a drogat și sufocat fosta iubită după care i-a înjunghiat noul ei iubit în timpul unei cine la care i-a invitat, spunând că vor să fie prieteni. Stefano Perale (50 de ani) a folosit droguri în aperitivele cu care i-a servit pe Anastasia Shakurova (31 de ani), fosta lui iubită, și Biagio Junior Bonuomo (32 de ani).

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1