VIDEO „Căpăstrul lui Scold‟ le venea de hac bârfitoarelor din Evul Mediu

shutterstock_1596501730.jpg

Măștile din metal aveau trăsături exagerate, pentru atragerea atenției publicului @shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Evul Mediu este o perioadă mai mult decât cunoscută pentru unele forme severe de pedeapsă corporală. Se crede că ideea de a aplica pedepse trupului era profund legată de înţelegerea religiei creştine. Astfel, micile abateri de la reguli, infracţiunile care, astăzi, sunt relativ inofensive, cum este bârftul, atrăgeau tratamente dure din partea celor responsabili.

Una dintre pedepse, numită şi Căpăstrul lui Scold, consta în aplicarea unui dispozitiv terifiant, în scopul de a pedepsi femeia pentru calomnie şi bârfă.

Activitatea de a duce vorba de colo-colo, care rezultă deformarea ideii cuiva şi transmiterea, în noua formă, altcuiva, era parte a vieţii de zi cu zi în epoca medievală. Din acest punct de vedere, al zvonurilor şi al oamenilor care se "hrănesc" cu sesiuni de bârfe, prezentul şi trecutul nu diferă. Însă când vine vorba despre consecinţele bârfitului, trecutul utiliza o metodă de a pedepsi răspândirea zvonurilor. Pentru această activitate, considerată a fi o infrancţiune, pedeapsa era purtarea unei măşti de metal în public, pentru descurajarea acestui obicei.

Citește aici detalii surprinzătoare despre acest tip de pedeapsă, care se aplica în special femeilor și vizionează un clip extrem de convingător pe subiect.

 

Loading...