Templul secret din Alpi. Imagini incredibile

maxresdefault3-700x394.jpg

templu secret italia
Templul se află la 40 km de orașul Torino, în nordul Italiei
Foto BuzzWorthy.com

La 40 km de orașul Torino, în nordul Italiei, la poalele Munților Alpi, se află Valea Valchiusella, un loc pitoresc care ascunde câteva sate care și-au păstrat arhitectura medievală. Tot aici se află un templu care a fost mult timp ținut secret, fiind considerat a opta minune a lumii.

Conform BuzzWorthy.com, în nordul Italiei, la poalele Alpilor, mai exact la mai bine de 30 de metri sub pământ se află ascuns de toate privirile Templul lui Damanhur. Frumusețea sa inedită a fost comparată cu legendarul oraș Atlantida. Templul este format din nouă camere împărțite pe cinci nivele, unele dintre acestea având un tavan înalt de până la șapte metri. Camerele sunt legate între ele prin culoare lungi de sute de metri și decorate într-un stil opulent.

hall-of-metals2-700x466.jpg

templu secret italia
Templul este format din nouă camere împărțite pe cinci nivele
Foto BuzzWorthy.com

La prima vedere, templul pare a fi o frumoasă relicvă istorică rămasă de la vreo civilizație antică. Totuși, Templul lui Damanhur a fost realizat de 150 de voluntari cu doar 15 ani în urmă, la indicația unui broker de asigurări, Oberto Airaudi (în vârstă de 57 de ani).

damanhur-earth-waterniche.jpg

templu secret italia
Culoarele lungi de sute de metri sunt decorate într-un stil opulent
Foto BuzzWothy.com

Acesta a fost fascinat de semnificațiile templelor încă de la vârsta de zece ani. Potrivit viziunii sale, templele sunt simbolul unei comunități evoluate care se bucură de o existență idilică în care oamenii lucrează împreună pentru un bine comun.

moondoordm2111_468x609.jpg

templu secret italia
Unele camere au un tavan înalt de până la șapte metri
Foto BuzzWorthy.com

În 1977, Oberto a putut să își pună în aplicare viziunea în momentul în care a găsit la poalele unui deal, locul prielnic pentru a construi o casă pentru el și prietenii săi care îi împărtășeau perspectiva. În anul următor ei au început să sape în deal fără unelte prea sofisticate și fără niște planuri bine stabilite. În 15 ani, tot mai mulți voluntari s-au oferit să contribuie la proiectul lor îndrăzneț.

templeplannew1-700x484.jpg

templu secret italia
Planul Templului lui Domanhur
Foto BuzzWorthy.com

Abia în 1991 au reușit să finalizeze cea mai mare parte a camerelor. Templul este ornat cu vitralii, statui, mozaicuri și uși secrete răspândite peste tot în dealul excavat. Construcția templului a fost ținută secret, guvernul aflând de acesta destul de târziu. Din această cauză, autoritățile au ordonat să le dea voie să vadă misterioasa construcție, altfel o vor demola cu dinamită. Analizând construcția, guvernul le-a dat permisiunea de a continua lucrările de artă, dar le-a interzis să mai construiască vreo structură adițională.

zmslm01-700x424.jpg

Guvernul le-a interzis să mai construiască vreo structură adițională
Foto BuzzWorthy.com

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Loading...
 
 

Citește și

  • templu 2000 de ani roma

    Roma, „Orașul celor șapte coline”, este locul unei descoperiri unice în lume, un templu pâgân vechi de peste 2000 de ani. Minunea arhitecturală a fost construită de influenta familie Statilius pentru celebrarea unui cult păgân numit Neopythagoreanism, apărut în epoca elenistică. Adepții se ghidau după învățăturile lui Plato și Pitagora.

  • andreea balan

    În timp ce în România sunt temperaturi cu valori negative, iar toată lumea se plânge de iarna grea care a „lovit” zona, Andreea Bălan (31 de ani) se distrează în țările calde. După Thailanda, următoarea destinație a vedetei a fost Cambodgia, unde se pare că a avut un scop cu adevărat special.