Te-ai muta în conductă? E un apartament de lux

lux122-23-foto3-135-90.jpg

Apartamentul din conductă are o suprafaţă de 5,76 metri pătraţi
Citeste tot despre: 

Asta chiar că le întrece pe toate!

Arhitectul James Law de la compania James Law Cybertecture, din Hong Kong a dat lovitura cu noile apartamente de lux amenajate în conductă.

Ideea arhitectului a fost de a reutiliza o conductă din beton folosită la sistemul de scurgere al oraşului, dându-i o nouă utilitate.

Aşa se face că a lansat Opod Tube House, cel mai scump apartament din lume cu o suprafaţă locuibilă de 5,76 metri pătraţi.

Apartamentul a fost lansat concomitent la un târg de imobiliare din Bangkok şi unul din Hong Kong şi s-a bucurat de un real succes.

lux222-23-foto4-85-50.jpg

Locuinţa se vinde cu 428.730 de dolari

 

Conducta-apartament vine utilată complet şi costă 428.730 de dolari. La acest preţ, este cel mai scump imobil din lume.

Din cauza densităţii crescânde a populaţiei în Hong Kong, autorităţile locale i-au obligat pe 200.000 de cetăţeni să împartă spaţiul locativ, ceea ce a dus la o creştere a preţului de pe piaţa imobiliară cu 9%.

Conducta are o canapea care se transformă în pat, un minifrigider, o baie cu duş, spaţii de depozitare a hainelor şi bufet pentru veselă.

Un apartament cântăreşte 22 de tone şi poate fi montat, practic, oriunde în oraş, neavând nevoie decât de branşarea la reţeaua de canalizare, la gaz şi electricitate.

Loading...