Ţara în care imigranţii muncesc, iar localnicii se droghează

noua_zeelanda.jpg

locuitori
Imigranţii sunt bineveniţi în Noua Zeelandă

În sfârşit! S-a găsit ţara care nu are nimic de obiectat la adresa imigranţilor, ba chiar îi primește cu braţele deschise. Noua Zeelandă nu dispune de forţă de muncă, pentru că localnicii sunt mereu drogaţi şi nu sunt apţi atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic.

Premierul  Noii Zeelande, Bill English a făcut o declaraţie, conform căreia ţara se bazează pe muncitori imigranţi, deoarece, majoritatea localnicilor nu pot trece testul anti-drog la angajare, relatează agerpres.ro.

Un raport al Biroului de Statistică arată că, în ultimele 12 luni, mai mult de 71.300 de imigranţi au intrat în Noua Zeelandă. "Unul dintre obstacolele din prezent este pur şi simplu testul anti-drog", a spus premierul. "Conform regulilor privind siguranţa la locul de muncă, nu poţi avea angajaţi sub influenţa drogurilor, iar mulţi dintre tineri nu pot trece acest test", a adăugat el. Printre australieni şi neozeelandezi se înregistrează cel mai mare procent de consumatori de cannabis şi metamfetamină din lume.

Se pare că, pentru Noua Zeelandă, numărul record al imigranţilor în ţară nu este o problemă. "Asta înseamnă să ai o economie în creştere, în care există încredere şi care merge într-o anumită direcţie, iar guvernul se concentrează pe sprijinirea acestei creşteri, nu pe subminarea ei", a adăugat premierul.

Cu toate acestea,situaţia nu este atât de roz precum pare. Principala formaţiune de opoziţie politică, Partidul Laburist, mărturiseşte că această creştere a numărului de imigranţi nu e un beneficiu pentru ţară şi pentru creşterea ei economică, ci, dimpotrivă, înrăutăţeşte criza locuinţelor, în special în Auckland, cel mai mare oraş, care găzduieşte o treime din populaţie şi că afectează bugetele pentru infrastructură şi serviciile sociale, potrivit Xinhua.

Loading...