Ştiai că există fobia de distracţie sau fericire? Află dacă există tratament şi dacă suferi de teama de a fi fericit

astaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

În unele cazuri, cherofobia este asemănată cu depresia
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Cunoşti acea senzaţie că totul pare prea bun şi prea frumos ca să fie adevărat? Tocmai ţi-ai dat seama că ţi s-au întâmplat numai lucruri bune, în ultima perioadă, şi te gândeşti, cu groază, că ceva rău trebuie să se întâmple cât de curând? Doar nu poţi fi tu atât de norocos, încât să ai parte numai de întâmplări fericite, nu-i aşa?

Ei bine, în unele cazuri, nu e vorba numai despre nesiguranţa omului sau negativismul, pesimismul care-l caracterizează. Ci e posibil să avem de-a face cu cineva care are fobie de distracţie sau fericire. Da, da, există, pe lumea asta, şi persoane care se tem să fie fericite şi fac tot ce le stă în putinţă să-şi saboteze propria stare de bine.

Eu (nu) mă bucur

Cei care simt o aversiune iraţională faţă de fericire suferă, cel mai probabil, de cherofobie. Termenul provine din grecescul „chairo”, care înseamnă „Eu mă bucur”. Acestor persoane le e teamă să se distreze, să participe la orice activitate care i-ar putea face să se simtă bine.

Citește aici mai multe despre frica de relaxare și de ce cred cherofobii că dacă se destind, dacă renunţă la grijile care-i apasă în mod normal, ceva groaznic se va întâmpla cu ei.

Loading...
 
 

Citește și