Şi-au făcut casă într-o macara

24jklj.jpg

Cea mai puţin romantică locuinţă din lume e pe şantierul naval Nordhavn, din Copenhaga

Este interesantă ideea, frumoasă priveliştea, dar locuieşti pe... şantierul naval.

Arhitectul danez Mads Moller a vrut să exploateze la maximum un munte de oţel abandonat la marginea şantierului naval. L-a transformat într-o locuinţă de lux. Fosta macara industrială folosită pentru a încărca vasele din port cu cărbuni a fost transformată în mai puţin de doi ani într-un veritabil hotel pentru două persoane.

24-peglob-2.jpg

Baia cu saună

 

Creaţia a fost botezată „Macaraua” şi este oferită spre închiriere amatorilor de senzaţii tari. Apartamentul are o terasă imensă, sală de întâlniri, dormitor şi o baie luxoasă, dotată inclusiv cu saună. Interiorul este vopsit în negru, iar materialele de construcţie folosite au fost: lemn masiv, ciment şi decoraţiuni din piele. Spaţiul util de aici este de 182 de metri pătraţi, ideal pentru o familie de două persoane.

24-peglob-3.jpg

Bucătăria şi camera de zi

 

„În Danemarca, pe durata verii, avem zile foarte lungi care încep la ora 5.00 dimineaţa şi se termină la 22.00”, a declarat Mads Moller, arhitectul.

24-peglob-4.jpg

Sala de şedinţe

 

În ciuda faptului că este cea mai puţin romantică locuinţă din lume şi pe terasă este un zgomot infernal (n.r. în jur este un furnicar de nedescris, ca pe orice şantier naval), confortul este unul deosebit. Majoritatea pereţilor sunt din sticlă ceea ce asigură o lumină naturală pe întreaga durată a zilei. Încălzirea este asigurată de un generator de curent pe motorină.

S-a mutat sub pod

24-peglob-5.jpg

Camera de sub pod oferă confort maxim

 

Foarte tare ideea! Fostul instalator şi specialist în design interior de origine spaniolă Fernando Abellanas s-a hotărât să îşi facă biroul firmei... sub un pod. A pus mâna pe pix şi hârtie, a desenat proiectul, a cumpărat ţevi din oţel inoxidabil, le-a transformat în cuşcă şi le-a pus roţi.

24-peglob-6.jpg

Pereţii laterali ai cutiei îl protejează de vânt pe Abellanas

 

A cumpărat apoi plăci din lemn masiv pentru a crea pereţii apoi a montat studioul sub un pod al unui drum judeţean, din apropiere de Valencia. ”Visez la camera asta din copilărie. Vremea e prietenoasă, liniştea deplină. Îmi place!”, a declarat spaniolul.

Loading...

Citește și

  • masina parcare

    Un proprietar din China a ales o abordare diferită a situației după ce o femeie a parcat neregulamentar în fața firmei sale, blocând accesul. A chemat o macara și i-a mutat automobilul chiar pe acoperișul clădirii sale.

  • Ruşii Ivan Kuzenetsov, de 22 de ani, şi Angela Nikolau, de 23 de ani, sunt înnebuniţi să urce pe cele mai impozante clădiri de pe planetă.

  • Îşi caută casă în Los Angeles de mai bine de 4 ani! În sfârşit au găsit-o. Costă 88 de milioane de dolari, aşa că Beyonce şi Jay-Z au dat un avans de 35,2 milioane şi au făcut credit pe 30 de ani, cu dobândă de 4%.

  • Deşi acasă te simţi în siguranţă, de multe ori, chiar aici te pândesc şi cele mai mari pericole. În urma unor studii efectuate, specialiştii au descoperit faptul că în casă ni se întâmplă cele mai dese accidente. Motivul? Deţinem o sumedenie de obiecte şi lucruri care ne-ar putea pune oricând viaţa în primejdie. Specialiştii casadex.ro ne spun care sunt acestea.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1