Sfâșietor! Un copil mănâncă din gunoaie, dar nimeni nu-l bagă în seamă

copil_cersetor.jpg

copil cersetor
Copilul mănâncă din gunoi, dar toți îl ignoră
foto: captură video/ Mirror.co.uk

Un copil a fost filmat în timp ce căuta mâncare în gunoaie. Tânărul era murdar pe față, iar hainele lui erau pline de noroi. Cu toate acestea, nimeni nu s-a oprit să îi dea o mână de ajutor. Oamenii de pe stradă au trecut pe lângă el ca și cum n-ar exista, iar unii chiar s-au oprit să arunce gunoaie în coșul din fața lui.

Totuși, băiețelul nu a trecut neobservat. Mulți l-au privit cu milă, însă nimic mai mult, pentru că, apoi, i-au întors spatele. Totul s-a întâmplat într-o zonă aglomerată din suburbia Newmarket, localizată în Auckland, Noua Zeelandă, potrivit mirror.co.uk. Acțiunea a fost organizată de poliția locală, tânărul nefiind în realitate un cerșetor, ci un actor.

Abia la sfârșitul videoclipului, copilul este observat de niște adolescente. „Ești în regulă? Ești sigur că ești bine? Unde sunt părinții tăi? Vrei bani?”, îl întreabă fetele. Filmulețul se încheie cu sloganul „Îți pasă destul de mult încât să fii polițist?”. Experimentul a fost realizat în scopul unei campanii de recrutare condusă de poliția locală, care își propune să adune peste 400 de ofițeri noi anul acesta.

„Mergi pe o stradă aglomerată. Vezi un băiat tânăr, poate de 10 ani, mâncând din coșul de gunoi. Arată murdar, obosit, înfometat și mizerabil. Ce ai face? Ai trece pe lângă el și l-ai ignora? Sau ai opri să vezi dacă este în regulă?”, spune un comunicat al autorităților. Polițiștii caută oameni cărora să le pese de cei din comunitatea lor, oameni care nu ar trece pe lângă un copil abandonat fără să le pese.

„Abordarea aceasta este nouă și diferită și are o legătură strâncă cu valoarea empatiei în poliție. Ne ajută să spunem o poveste convingătoare despre tipul special de persoană care alege să fie ofițer de poliției. Iar în același timp, apelează la oamenii din comunitate care gândesc la fel, să ni se alăture”, a declarat deputatul șef al afacerilor publice în cadrul Poliției din Noua Zeelandă, Karen Jones.

Loading...

Citește și

 • momente terifiante filmate

  În ultimii ani, camerele de supraveghere au suprins diverse accidente șI momente în care oamenii de la fața locului fie au reușit să scape ca prin minune teferi, fie, din păcate, și-au pierdut viața. Următoarele înregistrări video surprind cinci dintre cele mai terifiante momente în urma cărora unele persoane au fost la un pas de a muri, iar altele au fost din păcate înfrânte aceasta.

 • groapa misterioasa gradina

  O femeie din Marea Britanie a descoperit în noiembrie anul trecut o groapă misterioasă în propria grădină. A fost uimită de un asemenea fenomen deoarece niciun vecin nu a mai pățit așa ceva. Ceea ce o îngrozește cu adevărat este faptul că groapa continuă să se adâncească și nimeni nu are vreo explicație.

 • bacsis

  În Statele Unite ale Americii, bacșișul a devenit o "religie". Nimeni nu părăsește masa la care a fost servit fără a-l răsplăti pe cel care i-a adus mâncarea și băutura. Așa că, atunci când se întâmplă ca într-un restaurant chelnerița să nu primească nici măcar un cent, toată lumea se gândește la motive. A fost nepoliticoasă? A întârziat prea mult cu mâncarea? În cazul de față, niciuna dintre aceste întrebări nu este necesară.

 • alex cooper

  Alex Cooper (21 de ani) a dezvăluit chinurile prin care a trecut atunci când le-a mărturisit părinților ei că este lesbiană. Avea doar 15 ani când și-a făcut curaj să își dezvăluie orientarea sexuală celor care i-au dat viață.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1