S-a descoperit un penis fosilizat de mamut! Nu vei ghici ce mărime are

mamut.jpg

mamut
Mamuții au fost printre cele mai mari animale terestre care au trăit vreodată pe planetă
Foto: Getty

Un vânător de fosile pare să fi descoperit un penis fosilizat de mamut care are o vechime de 700.000 de ani. A fost găsit în Hunstanton (Norfolk), pe aceeași linie de coastă unde înurmă cu 27 de ani a fost descoperit un întreg schelet de mamut.

Robert Mee a făcut surprinzătoarea descoperire într-o regiune unde arheologii cred că au trăit ultimii mamuți, precizează Metro.co.uk. Penisul fosilizat are doar șase centimetri lungime, dar se află într-o stare de conservare foarte bună.

penis_mamut.jpg

penis mamut
Penisul are doar câțiva centimetri lungime
Foto: Metro.co.uk

Cercetătorii cred că uriașul mamifer căruia i-a aparținut organul sexual avea o înălțime de patru metri și o greutate de zece tone, de două ori mai mult decât a unui elefant african adult din zilele noastre. Deși stârnește amuzamentul, găsirea unei părți fosilizate din corpul unui mamut este o raritate, având în vedere că până acum, arheologii au scos la lumină doar oase și materii fecale ale acestor animale preistorice. 

penis_mamut_2.jpg

penis mamut
Rareori s-au descoperit părți întregi dintr-un mamut
Foto: Metro.co.uk
Loading...

Citește și

  • Oasele de dinozaur se găsesc de obicei la muzeu. Cine ar fi spus că pot fi admirate la gâtul unei doamne? Ei bine, o echipă de bijutieri din Statele Unite ale Americii ne demonstrează că acest lucru este posibil. Minunatele accesorii sunt rezultatul imaginației, priceperii și răbdării oamenilor care le creează.

  • Fosilele celor mai vechi bureţi de mare, primele forme de viaţă de origine animală apărute pe Terra, au fost descoperite în sudul Australiei de o echipă de oameni de ştiinţă americani, potrivit unui studiu publicat în revista ştiinţifică Nature Geoscience, informează AFP.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1