S-au născut în aceeaşi zi din aceeaşi mamă, dar nu-s gemene

Un caz la un miliard! Australienii Kate şi Peter Hill sunt bucuroşi că au adus pe lume două fetiţe cu totul şi cu totul speciale. Mama a rămas însărcinată, practic, de două ori pe parcursul a numai zece zile.

Doar zece cazuri de acest fel în lume! Kate Hill (37 de ani) şi Peter Hill (41 de ani) din Brisbane îşi doreau cu disperare să aibă un copil.

mama.jpg

Australianca Kate Hill a rămas însărcinată în timp ce era deja gravidă

În 2006, australianca a fost diagnosticată cu sindrom ovarian polichistic şi a făcut tatamente hormonale pentru a rămâne însărcinată.

fetite1.jpg

Olivia a fost concepută după 10 zile de la conceperea Charlottei

Şi iată că minunea s-a întâmplat, de două ori, anul trecut. Culmea este că femeia a rămas din nou gravidă la numai zece zile după ce rămăsese prima oară gravidă! Aşa ceva nu s-a întâmplat decât de 10 ori pe planetă, potrivit înregistrărilor medicale oficiale. Kate le-a adus pe lume pe micuţele Charlotte şi Olivia, astăzi în vârstă de 10 luni. Fiecare s-a născut cu propria placentă. Fetiţele au venit pe lume, natural, cu două zile înainte de data când mama era programată pentru o operaţie de cezariană.

fetite.jpg

Când s-au născut, fetele au avut mărimi şi greutăţi diferite

Curios este că prima a ieşit din uter Olivia, care a fost concepută cu zece zile mai târziu decât Charlotte. “Nu am ştiut că sunt atât de speciale până au venit pe lume. Curios este că eu şi soţul am făcut sex doar o dată. Sperma lui a rămas vie zece zile în trupul meu ca să fertilizeze şi al doilea ovul”, a mărturisit Kate. De obicei, femeile nu mai au ovulaţie după ce au rămas însărcinate. Ea a avut, de aceea a rămas gravidă, când era deja gravidă. După ce s-au născut, fetiţele aveau mărimi şi greutăţi diferite, sânge diferit şi medicii au descoperit că au avut fiecare altă dezvoltare în uter. 

Click spune!

Superfetaţia se produce atunci când o femeie concepe doi copii în momente diferite, dar cei doi se nasc în aceeaşi zi. Însă, copiii nu sunt gemeni. Există doar 10 cazuri de acest fel în lume, de când se fac statistici medicale.

Loading...