Robocăţelul, bonă pentru bătrâni

24-peglob-6dfgd.jpg

MiRo reacţionează când este atins

Compania britanică Consequential Robotics, în colaborare cu Universitatea din Sheffield, au inventat primul câine robot.

Numit MiRo, acesta a fost creat de cercetători cu scopul de a ţine companie bătrânilor şi a-i ajuta în traiul zilnic. Robocâinele este dotat cu minisenzori care îl ajută să spună când este lovit şi când este mângâiat şi să reacţioneze. De asemenea, are un senzor la nivelul nasului care îl ajută să se mişte fără să se ciocnească de alte lucruri. Roboanimalul mai are şi alte funcţii practice, cum ar fi recunoaşterea oamenilor la uşă şi să le reamintească stăpânilor evenimentele zilnice. 

loading...
Loading...

Citește și

  • “Hai noroc! Să trăim şi... La mulţi ani!” Aşa te întâmpină la masă Drinky, primul roboţel beţiv din lume. El a fost creat de inventatorul sud-coreean Euchan Park şi este foarte rezistent la băutură.

  • Miliardarul Dmitry Itskov

    Un miliardar rus îşi cheltuie toată averea să devină nemuritor. Dmitry Itskov se ambiţionează să atingă viaţa veşnică prin transplantarea creierului său într-un robot. Afaceristul speră ca peste 30 de ani să devină o hologramă.

  • Actriţa americană Scarlett Johansson (31 de ani) încinge imaginaţia multor bărbaţi. Însă designerului Ricky Ma (42 de ani), i-a “prăjit-o” de tot. Îndrăgostit peste limită de ea, bărbatul a petrecut 18 luni să-şi creeze propria păpuşă robotizată identică ei şi să şi-o monteze în sufragerie.

  • charlie sheen tratament hiv virus suprimat

    Situație de-a dreptul SF: actorul supranumit „maşina de sex” a ajuns să facă sex cu… o maşină de sex!