Nu-l beau, ci fac baie în vin

24-peglob-foto1-6col-140-afp_000_i606s.jpg

Nimeni nu bea din piscină, ci comandă din sticlă
Foto: AFP

Ce poate fi mai tare pe lumea asta decât o bălăceală într-o piscină plină cu vin roşu, adus tocmai din Franţa. Nu, nu este un vis pantagruelic. Este oferta centrului de tratament şi înfrumseţare din staţiunea niponă Hakone Kowaki-en Yunessun.

Cum să te bălăceşti în vin fără să ai în mână un pahar cu care să ciocneşti? Participanţii la cea de-a 11-a ediţie a sărbătorii vinului Beaujolais au avut grijă ca până să ajungă în piscina în care au intrat peste 2 tone de licoare bahică să dea pe gât cel puţin un pahar de vin roşu. „Este foarte sănătos pentru pielea mea. Mă relaxează şi, când ies din paiscină, simt că sunt mult mai bine”, a declarat, pentru Reuters, Natsumi Kaizu. Evenimentul este prilejuit de sosirea primului transport de vin francez, realizat din struguri Gamay, care cresc în regiunea Beaujolais, din estul Franţei şi care au o fermentaţie extrem de rapidă după ce au fost culeşi. Cei mai mari importatori din lume ai acestui sortiment de vin sunt Japonia, Germania şi SUA. Pachetul turistic pentru 3 zile petrecute la Hakone Kowaki-en Yunessun variază între 2.500 de dolari şi 5.000 de dolari. Bălăceala în piscina cu vin costă 25 de dolari de persoană. Însă pentru a savura gustul inconfundabil al vinului roşu francez, turiştii nu beau direct din piscină. Patronul localului vine personal să le umple paharele şi să ciocnească în cinstea lor. Ce trebuie menţionat: Beaujolais este singur sortiment de vin care nu conţine tanin, substanţă  ce contribuie la gustul specific al vinului şi care e folosită în tăbăcărie, în producerea cernelurilor şi a coloranţilor. Opţional, turiştii pot cere umplerea unei piscine cu Merlot sau Bordeaux. 

Vinul roşu te scapă de infarct

Atunci când e consumat cu moderaţie, vinul roşu scade nivelul colesterorului rău LDL şi creşte nivelul colesterolului bun HDL. Un francez consumă în medie 60 de litri de vin pe an, în timp ce un român bea în medie 28 de litri pe an (statistică 2014). La capitolul boli cardiace, numărul pacienţilor predispuşi la infarct sau blocaje ale arterelor este mai crescut în România decât în Franţa. Vinul roşu are un efect pozitiv antiîmbătrânire dacă este aplicat direct pe piele, datorită antioxidanţilor pe care îi conţine.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1