Motivul pentru care o senatoare a mers în Parlament îmbrăcată în burqa

burqa-tw.jpg

burqa senatoare parlament
Senatoarea a mers în Parlament îmbrăcată în burqa, pentru a cere interzicerea hainei tradiţionale
Foto: Twitter

O senatoare a unui partid de extremă-dreapta a mers joi în Parlamentul australian îmbrăcată cu o burqa şi a cerut interzicerea veşmântului musulman.

Este vorba despre Pauline Hanson, de la formaţiunea One Nation, politiciană cunoscută pentru campaniile virulente împotriva imigranţilor din ţările asiatice şi a celor care solicită azil.

Femeia a mers în Parlament îmbrăcată în burqa (haină purtată de femei în unele tradiţii islamice pentru a acoperi trupurile lor în locurile publice) pentru a cere interzicerea hainei tradiţionale islamice. Ea a stat în fotoliul ei de parlamentar pentru 20 de minute îmbrăcată aşa.

''Sunt fericită să-l dau jos, pentru că el nu este ceea ce ar trebui să fie în acest parlament'', a declarat în senat Hanson, şefa partidului de extrema dreaptă “O singură naţiune”.

''Dacă o persoană îşi pune o cagulă sau o cască într-o bancă sau în oricare altă clădire, sau chiar într-o sală de tribunal, atunci ea trebuie dată afară. De ce nu se procedează la fel în cazul unei persoane care îşi acoperă chipul şi nu poate fi identificată?'', a conchis Hanson, potrivit Hotnews.

Vicepreşedintele Consiliului Islamic din statul australian Victoria (sud-est), Adel Salman, a afirmat că gestul lui Hanson reprezintă ''o ridiculizare a poziţiei ei''. ''Este foarte dezamăgitor, dar nu suprinzător, deoarece ea a căutat să ridiculizeze credinţa islamică din nou, şi din nou'', a declarat el.

 

 

 

loading...
Loading...

Citește și