Merită încercat măcar o dată: cartofi prăjiţi cu... îngheţată!

22_foto2-135-90-hepta_3181155.jpg

Dulce, iute şi sărat într-un singur cornet crocant
Foto: Hepta

Lumea e plină de ciudăţenii gastronomice, însă asta chiar că le întrece pe toate. Restaurantul Giapo A din Auckland, Noua Zeelandă, a dat lovitura după ce a introdus în meniu îngheţata combinată cu un mănunchi de cartofi prăjiţi. Ideea i-a aparţinut maestrului bucătar Gianpaolo Grazioli. Evident, nimeni nu ştie dacă este vorba de un desert sărat sau un aperitiv.

Îngheţata se serveşte evident la cornet şi e pusă peste cartofii pai în loc de maioneză, ketchup sau sos de brânză. În funcţie de dimensiunea cornetului, preţurile variază între 15 şi 50 de dolari. Sortimentele de îngheţată disponibile pofticioşilor care intră în restaurant sunt piersici, fistic, ananas, banane, vanilie şi ciocolată. Reţeta cel mai des comandată este cartofi prăjiţi cu sos iute şi cocktail de fructe.

„Combinaţia de dulce, iute şi sărat amplifică gustul mâncării dând o senzaţie extraordinară. Toate ingredientele sunt experienţe culinare plăcute pentru oricine, în orice zi. De ce să nu le punem la un loc?”, a declarat Gianpaolo Grazioli. Cartofii sunt din soiul Agria, sunt 100% organici şi nu au fost îmbunătăţiţi genetic.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1