Îşi pun coarne de bivol pe spate ca să scape de durere

11-foto1-4col-150-hepta_3121444.jpg

Dacă-l vezi aşa pe stradă, zici că e balaur, nu altceva

Nu este nici un carnaval şi nici nu este vreo boală rară! Oamenii “încornoraţi” de pe străzile din Jakarta se tratează în acest fel de diferite afecţiuni. Şi, culmea, tratamentul este la mare căutare în Asia.

Tratamentul cu ventuze are mulţi adepţi, inclusiv în rândul sportivilor şi celebrităţilor. Printre cei care apelează la ventuze pentru a îmbunătăţi circulaţia sanguină şi îndepărtarea celulelor moarte din organism îl amintim pe atletul american Michael Phelps şi pe actiţele Gwyneth Paltrow, Kaley Cuoco şi Jennifer Aniston.

11-foto2-65-50-hepta_3121451.jpg

Zeci de indonezieni se treatează, în acest mod, în drum spre serviciu

 

Terapia este veche de 3.500 de ani, fiind întâlnită inclusiv în Egiptul faraonilor. În Indonezia însă, ventuzele sunt din coarne de bivol de apă, au diferite dimensiuni şi culori şi se aplică în mijlocul străzii.

 

În timp ce ţin ventuzele pe piele, pacienţii seamănă cu monstruleţi din desenele animate sau mutanţi din serialul “Ţestoasele Ninja”. Însă nimeni nu e deranjat de această comparaţie. Important es­te că la finalul tratamentului, fiecare scapă de durerile de şale, afecţiunile respiratorii sau problemele de circulaţie.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1