Incredibil! O fetiță a supraviețuit după ce s-a născut cu inima în afara corpului

venellope.jpg

venellope
Venellope s-a născut cu inima în afara sternului
Foto: Metro.co.uk

Un bebeluș din Marea Britanie i-a șocat pe medici după ce au descoperit că inimioara micuței s-a dezvoltat în afara ogranismului. În mod miraculos, bebelușul a supraviețuit la naștere, dar părinții sunt îndurerați de afecțiunea fiicei lor.

Venellope Hope Wilkins ar fi trebuit să vină pe lume în Ajunul Crăciunului, dar, din cauza afecțiunii cardiace deosebit de grave, s-a născut prematur, prin cezariană, pe 22 noiembrie, relatează metro.co.uk.

Malformația ei se numește extopia cardis și a fost descoperită de medici încă de la începutul sarcinii, când au văzut la ecograf că inima și stomacul micuței se dezvoltă în afara corpului. Mama a dus curajoasă sarcina până la capăt, chiar dacă medicii nu i-au dat fetiței prea multe șanse de supraviețuire. Cu toții au fost însă surprinși că Venelliope trăiește

Mama ei, în vârstă de 31 de ani, care mai are doi copii, a mărturisit că s-a temut că o va naște deja moartă pe fiica sa, dar a fost extrem de emoționată atunci când a auzit-o plângând: „Când s-a născut, a plâns și am simțit o ușurare.”

La rândul lui, tatăl Venellopei, a mărturisit că primele zece minute după nașterea ei au fost critice. Doctorii i-au avertizat că micuța trebuia să se adapteze la oxigenul din mediul îconjurător pentru a surpaviețui, dar după 20 de minute, Venellope era teafără și fericită.

Părinții ei au numit-o după un personaj Disney. Fetița săa născut cu inima în afara corupului din cauza faptului că nu are stern, astfel că micuța a fost supusă la o intervenție chirurgicală pentru a i se redresa condiția. Medicii spun că ea se reface miraculos, iar părinții încep să-și recapete speranțele în viitorul fiicei lor.

loading...
Loading...