Hai să râdem! Este Ziua internațională a spunerii de glume

femeie-zambet.jpg

Ziua Internaţională a spunerii de bancuri aduce doar zâmbete
Foto: shutterstock

Toată lumea spune bancuri și râde. Pe la toate colțurile se aud chicoteli. Cine spune cea mai tare glumă va fi apreciat de toți cei din grup. Chiar și glumele mai puțin amuzante sunt admise pentru că este Ziua internațională a spunerii de glume.

Această zi ar trebui să fie plină de zâmbete. De dimineața până seara. Ziua spunerii de glume este de fapt un pretext pentru distracție. Putem sta la taclale cu prietenii să ne amintim întâmplări amuzante din viața personală sau să trimitem glume și bancuri pe rețelele de socializare. Putem face chiar și concursuri. Cine spune cel mai amuzant banc poate primi o prăjitură. Important este să ne simțim bine. Până și medicii spun că mai multe zâmbete aduc de fapt beneficii pentru sănătate.

Iată un filmuleț celebru care vă poate amuza

 

Cu moderație, râsul este sănătos, folosește mușchii abdominali și eliberează endorfinele

Nu a fost identificat creatorul sau originea Zilei internaționale a spunerii de glume. Însă, se pare că glumele au făcut parte din cultura umană din cel puțin 1900 î.Hr. Și cu toate că niciodată nu a fost recunoscută oficial, Ziua spunerii de glume este sărbătorită în toată lumea. Această zi a apărut ca o modalitate de a râde indiferent de motiv.

Ce este o glumă

Lingvistul Robert Hetzron este de părere că „O glumă este o scurtă piesă plină de umor din literatura orală în care distracția culminează cu propoziția finală... De fapt, condiția principală este ca tensiunea să atingă cel mai înalt nivel la sfârșitul ei. Nu trebuie adăugată nicio continuare care să scutească tensiunea”.

 

Citește și: 

Ziua internaţională a stângacilor. Ce personalităţi au scris cu mâna stângă

Nu te-ai fi gândit! 19 iulie-Ziua arătatului limbii. Povestea fotografiei în care Einstein apare cu limba scoasă

 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...

Citește și