Gunoierii samurai fac senzaţie la Tokyo

samurai, gunoieri, Tokyo, Japonia

samurai, gunoieri, Tokyo, Japonia
Samuraii moderni adună gunoi şi fac show
Foto: Facebook

Gunoierii samurai fac senzaţie pe străzile din Tokyo. „Luptătorii moderni” câştigă bani şi oferă spectacole.

Gunoierii samurai fac senzaţie pe străzile din capitala niponă, Tokyo, când ies să strângă deşeurile menajere. O echipă de gunoieri a găsit o variantă originală de a face bani în plus oferind spectacole stradale cu deghizări în samurai. Gomi Hiroi Samurai, în traducere samurai care colectează gunoiul, fac parte dintr-un grup de artişti care merg pe străzile Japoniei cu utilaje de curăţare a gunoiului.

Samuraii moderni fac parte de asemenea din Issei Ichidai Jidaigumi, un grup de artişti originari din Kyoto, care şi-au deschis filiale şi în alte oraşe japoneze. Ei se costumează precum samuraii din trecut, însă mai adaugă la ţinută şi câteva elemente moderne, pălării şi încălţăminte. Gunoierii samurai fac senzaţie la Tokyo, impresionând trecătorii cu cântecele şi dansurile lor. Adună gunoi, dar şi bani din show-urile lor.

În vechime, samurai era un termen folosit pentru desemnarea persoanelor care aparţineau nobilimii militare nipone. Denumirea lor provenea de la cuvântul japonez „saburau”, care înseamnă a servi. Casta samurailor a fost desfiinţată în 1868. Gunoierii samurai care astăzi fac senzaţie pe străzile capitalei japoneze sunt cu totul altceva.

loading...
Loading...