Gata cu caca de căţei pe stradă! Fac teste ADN să-i găsească pe stăpânii care nu adună mizeria

caca_catei.jpg

caca catei
Testul ADN făcut pe caca de căţel îl identifică pe stăpânul indolent
foto Shutterstock
Citeste tot despre: 

S-a terminat cu răhăţeii de căţel lăsaţi de izbelişte pe trotuar! Compania BioVet Laboratories a lansat un serviciu revoluţionar de identificare a stăpânilor care nu strâng mizeria lăsată de animăluţele de companie. Cercetătorii testează fecalele, descoperă ADN-ul animalului şi în funcţie de zona unde a fost descoperit, ajută la identificarea stăpânului. Amenzile sunt de 250 de dolari şi acoperă inclusiv testele de laborator.

Gata cu caca de căţel lăsat în mijlocul drumului! Compania BioVet Laboratories a lansat serviciul PooPrints, care analizează mostrele de ADN din facalele canine lăsate pe stradă. În felul acesta sunt descoperiţi stăpânii iresponsabili care nu strâng mizeria lăsată de animalul de companie. BioVet Laoratories lucrează deja cu 3.000 de ansambluri rezidenţiale din SUA, Marea Britanie şi Canada şi a înregistrat în ultimele două luni rezultate remarcabile în detectarea stăpânilor iresponsabili. Cum funcţionează sistemul? Proprietarii de ansambluri rezidenţiale le permit accesul în incită doar animalelor care sunt înregistrate la un cabinet veterinar.

Doctorul veterinar este obligat prin lege să stocheze în dosarul câinelui amprenta ADN-ului. În momentul în care în perimetrul complexului rezidenţial este descoperit un rahat canin abandonat pe peluză, în mijlocul drumului sau pe trotuar, acesta este dus la laborator de angajaţii BioVet. În urma analizelor, cercetătorii descoperă stăpânul indolent. La finalul lunii, proprietarul de câine primeşte o factură/amendă de 250 de dolari care acoperă atât testul de laborator cât şi deranjul echipelor de intervenţie. PooPrints este creaţia directorului de la BioVet Eric Mayer. Ela  explicat pentru Washington Post că cel mai dificil caz a fost al unui cetăţea din Carolina de Sud care a fost prins de 18 ori. Amenda încasată de acesta a fost aşa de mare încât a trebuit să se mute din complexul rezidenţial unde locuia şi a fost obligat în instanţă să achite prejudiciul. Însă exemplul lui i-a civilizat pe ceilalţi proprietari de animale din cartier.

Loading...

Citește și