FOTO Caz medical șocant în Statele Unite ale Americii! Un bebeluș s-a născut cu două guri

bebelus.jpg

bebelus
Foto Shutterstock

O anomalie medicală i-a surprins pe medicii din Carolina de Sud. O fetiță din Statele Unite ale Americii s-a născut cu două guri funcționale. Afecțiunea este una extrem de rară, doar 35 de cazuri de acest fel fiind raportate la nivel global, în ultimii 120 de ani.

Medicii au observat anomalia în timpul unei radiografii efectuate în al treilea trimestru de sarcină, însă nu și-au dat seama cu exactitate despre ce era vorba sau care era cauza acesteia. Nu mică le-a fost mirarea atunci când bebelușul a văzut pentru prima dată lumina zilei. Fetița, din Charleston, Carolina de Sud, s-a născut cu două guri, perfect funcționale, care nu comunicau între ele. Doctorii au luat decizia de a o supune unei intervenții chirugicale pentru a o îndepărta pe cea care se situa în regiunea unuia dintre obraji pentru a se asigura că fetița va duce o viață perfect normală. Operația a decurs bine, iar bebelușul se află în afara oricărui pericol, relatează metro.co.uk. 

duplicare-craniofaciala.jpg

bebeluș cu doua guri
Așa arată bebelușul după ce a fost operat

Cazul fetiței cu doua guri a devenit rapid celebru nu doar în Statele Unite ale Americii, ci în toată lumea. Imagini și informații despre malformația bebelușului au fost publicate în revista medicală BMJ Case Reports. Medicii au notat în publicația de specialitate că bebelușul pote respira, mânca și bea normal, ca orice alt copil.

malformatie-copil-doua-guri-665085.jpg

malformatie
Malformația de care suferea fetița este una foarte rar întâlnită
BMJ Journals

Din nefericire, chiar de la efectuarea operației au trecut mai bine de șase luni, mușchii și nervii feței i-au fost afectați, iar micuța nu-și poate mișca jumătatea dreaptă a buzei inferioare. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1