Forțată să care o geantă cu pietre, ca să se «vindece» de lesbianism

alex_cooper.jpg

alex cooper
Alex Cooper (21 de ani)
foto: captură video

Alex Cooper (21 de ani) a dezvăluit chinurile prin care a trecut atunci când le-a mărturisit părinților ei că este lesbiană. Avea doar 15 ani când și-a făcut curaj să își dezvăluie orientarea sexuală celor care i-au dat viață.

În loc să accepte lucrurile așa cum erau, părinții fetei au recurs la tot felul de metode neobișnuite, încercând să o „vindece” de lesbianism. Au obligat-o să meargă la terapie de „convertire” timp de opt luni de zile, iar ăsta nu a fost cel mai greu de suportat lucru pentru Alex Cooper, potrivit mic.com.

Tânăra își amintește cum, la un moment dat, a fost forțată să stea cu fața la un perete, având în spate un ghiozdan plin cu pietre. „Nu știam de câte ore stăteam acolo, încercând, în tăcere, să ameliorez durerea, mutând greutatea de pe un picior pe altul”, mărturisește Alex, în cartea numită „Saving Alex”/„Salvând-o pe Alex”.

La terapia de „convertire” i se spunea că familia ei nu o vrea și că „Dumnezeu nu are loc pentru oamenii ca ea în planul Său”. „Cooper a îndurat și abuzuri fizice, precum pumni direct în stomac”, mai scrie în cartea sa.

Alex Cooper a crescut în California de Sud, într-o familie de mormoni. Părinții ei o trimiteau la terapia de „convertire” în cadrul unui program desfășurat de un cuplu căsătorit de mormoni în Utah. „E ca și cum te trimit la terapie să îți schimbi culoarea ochilor. Nu va merge. Ceea ce va face este să te traumatizeze”, a mai povestit femeia, citată de mic.com.

Practicile de „convertire” sunt abuzive și sunt ilegale în 47 de state. Guvernul Statelor Unite ale Americii recomandă interzicerea acestora în totalitate, însă nu au fost făcute niciun fel de demersuri în acest sens.

În ciuda celor îndurate, Alex Cooper spune că și-a iertat părinții, motivând că aceștia au fost dezinformați în legătură cu întreaga situație. „Credeau că făceau ceea ce era cel mai bun pentru mine. Cred că e ceea ce mulți părinți cred, că fac ce este mai bun pentru copilul lor”, a mai mărturisit ea.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1