Fenomenul dormitului în public în Japonia. Corporatiştii extenuaţi ajung să doarmă pe stradă

shutterstock-1178170603.jpg

Fotograful Pawel Jaszczuk, născut în Varşovia, a surprins acest fenomen @shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Japonia are o cultură a muncii dusă le extrem, în care săptămâna de lucru de 60 de ore este ceva firesc. Iar asta a condus la un fenomen des întâlnit şi, totodată, acceptat: corporatişti, funcţionari, angajaţi în birouri care, de extenuare, dorm pe stradă.

Japonia este renumită pentru zilele lungi de lucru şi pentru faptul că japonezii sunt privaţi de somn. De aceea, cultura japoneză este tolerantă când oamenii adorm în timpul întâlnirilor, orelor de curs sau al şedinţelor. Dormitul la locul de muncă nu numai că este tolerat, dar, uneori, persoanele respective sunt considerate mai muncitoare, deoarece au sacrificat propria odihnă pentru muncă. De altfel, nu e deloc ciudat să întâleşti un funcţionar sau un corporatist îmbrăcat într-un costum scump şi încălţat cu pantofi de firmă dormind direct pe un trotuar murdar din Tokio.

Japonia este renumită pentru zilele lungi de lucru şi nopţile albe de după serviciu. Pentru a scăpa de tensiunea acumulată în 12 ore de serviciu, mulţi japonezi se duc în baruri, după job.

Citește aici mai multe despre japonezii care dorm pe stradă.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1